sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Hennavärjäys nro 4 & shopaholicin saalista - Haircolouring with henna no:4 & some catch for shopaholic

Juurikasvuni alkoi olla sitä luokkaa, että hiukset oli pakko saada värjättyä kuluneen loman aikana. Äitini auttoi jälleen hommassa, joten pääsin astetta helpommalla tälläkin kertaa. Nyt latvojen ja juurten värierot tasoittuivat niin paljon, ettei sitä juuri enää huomaa. Eikä latvoistakaan tullut mustat, vaikka niin etukäteen vähän pelkäsin värin kerrostumisen takia. Värjäys onnistui siis hyvin - mutta, mutta...koska pesin samaan aikaan koiruuksiani, en muistanut, että hiukset olisi pitänyt pestä ensin ja laittaa mössö märkiin hiuksiin. Nyt se siis unohtui, ja siitä seurasi se, ettei väri pysy hiuksissa, vaan katosi melkein saman tien. Harmittaa, sillä se oli viimeinen Light Mountain -pakettini, enkä saa sitä ihan heti lisää.

Grey hair roots in my head were getting so long that I needed to colour them when I was on holiday. My mother was helping me again, so the whole thing was easier this time too. Now we got rid of colour differences between roots and lengths, so that you hardly can see the difference anymore. And I didn't get any black colour for hair ends, I was worried about that because of colour sedimentation. So the colouring went pretty well - but...because I was washing my dogs at the same time, I didn't remember that I should have washed my hair too and put the colour to wet hair. Now I forgot that and now that beautiful colour won't stay in my hair, it was lost almost in the first shampooing time. That was my last package of Light Mountain and I am not going to get more right away. I'm pissed off.

Lomalla ei tullut tehtyä mitään kivaa, mutta päätin sitten hieman lahjoa itseäni. Imatralla on sellainen yhden naisen käsityöyrittäjyydestä lähtenyt liike, kuin Virkkukoukkunen. Olen aina välillä käynyt kuolaamassa nenä ikkunalasissa sen ihanuuksia, mutta vasta nyt menin sisälle asti. Paikka on niin täynnä kaikkea ihanaa ja värikästä, että sitä voisi hyvin sanoa aikuisen karkkikaupaksi (tosin sieltä löytyy myös paljon kiinasta tuotettua krääsää, vaikka eivät nekään mitään halpoja ole). Pakkohan sieltä oli jotain ostaa, joten mukaan lähti kännykkä- ja puikkopussit, sekä muutama hauska koru.I didn't do anything fun on my holiday, but I decided to give some gifts for myself instead. There is a little shop in Imatra, Virkkukoukkunen, that has started by one woman who did some hand crafts. Sometimes I just admire all those lovely things from outside the shop's window, but now I went inside. That place is so full of all those lovely and colourful things that you could call that  a candy store for adults (they still have much stuff from China, but those are not cheap either). I had to buy something, so I picked two bags, one for my phones and one for my knitting needles and some fun jewels.

Kotimatkalla bongasin huoltiksella tämän ihanan ovikyltin - joka oli tietysti myös pakko saada. :DOn my way home I spotted this cute door signboard - and I must got it too. :D

4 kommenttia:

 1. Noi Elvarin korut ovat niin ihania! Minulla on muutamat korvikset.

  Siitä hennauksesta. Tarkoitko että henna ei tarttunut kun hiukset olivat rasvaiset? Minä tässä harkitsen kovasti hennalla värjäämistä, mutta en ole vain uskaltanut ja se vaikuttaa niin kalliilta. Ainakin Lushin maksaa melkein 20€ ja kun minulla on pitkät hiukset niin siihen menee varmaan kaikki? Mitään omia sekoituksia en ensimmäisellä kerralla uskalla tehdä ja haluaisin mahdollisimman tumman värin. Jossain marketissa näin myös hennaa, mutta en osaa yhtään sanoa että onko se kuinka laadukasta.

  VastaaPoista
 2. Henna tarttui kyllä, mutta ei kiinnittynyt. Hiukset eivät olleet rasvaiset (olin edellisenä iltana vasta pessyt ne), mutta koska mössö pitäisi laittaa ohjeen mukaan märkään tukkaan, niin väri ei minusta kiinnittynyt kunnolla. Saatan myös kuvitella...Marketeista löytyvä Satva-henna on minusta ihan ok-laatuista, ja jos sinulla on jo valmiiksi tumma tukka, niin ei se oranssia siitä tee, kuten jollain vaalealla tekisi. Tumma väri vaatii indigoa sekaan, ainakin Santella löytyy sellaisia ja maksavat muistaakseni jotakin 15 euron tienoilla. iHerbin Light Mountain on vastaava sekoitus, maksaa alle 5 euroa+ 4dollarin toimituskulut, kun tilaa jenkeistä. En tiedä, saako sitä täältä mistään suoraan. Esim. Hellunen tekee ilmeisesti itse omat sekoituksensa, mutta indigojauhe jo sinällään on niin kallista, että mie tyydyn kyllä mieluusti valmiiksi sekoitettuihin jauheisiin. Eipähän tarvitse arpoa hennan ja indigon suhdetta...

  VastaaPoista
 3. MInäkin olen joskus lukenut että Hellunen sekoittaa oman hennan, mutta en minä oikein siihen uskalla. Eniten mietin miten henna reagoi kun latvoissa on vanhaa kampaajan laittamaa väriä. No pitää vaan tehdä suortuvatesti. Ja sitten niitä löytyy niin monta eri ohjetta kuinka kauan sitä mössöä pitää pitää päässä. Jossain luki tunti, toisessa taas 6-8 h. Luulen että ensin kokeilen marketin hennaa ja jos se on onnistunut kokemus niin tilaan iHerbistä.

  VastaaPoista
 4. Miullakin oli päässä teollisten värien kerrostuma, eikä hennaus tehnyt mitään ongelmia. Lähinnä pulma on siinä, että hennatun tukan vaalennus voi olla arvoituksellista, ei juuri muuten. Kokeile vaan sitä marketin Satvaa, mutta älä tee paketin ohjeen mukaan, tai et huomaa mitään eroa hiuksissasi. Kurkista vaikka se miun ensimmäisen kerran sekoitus ja vaikutusaika, niin toimii luultavasti aika hyvin. Miulla nyt viimeisen värjäyskerran vaikutusaika oli selväti liian lyhyt, varmasti sekin vaikutti huonoon värin kiinnittymiseen.

  VastaaPoista