perjantai 6. joulukuuta 2013

Joulupöydän uusi herkkujuoma - New delicious drink to Christmas table

Viime viikonloppuna etsin sokkona linssipihvien ohjeita. Sattumalta osuin sivuille, joilta bongasin  Chocochilin blogin ja tämän ihanan feikki-Baileys ohjeen - jota piti nyt vapailla ollessa heti testata. Ja aivan ihanaa on tämä juoma, alkuperäistä esikuvaansa hieman kevyempi versio, ei lainkaan niin äkkimakea ja tahmea, kuin oikea Baileys on. Minulla ei ollut aivan kaikkia aineita käsillä, joten vähän sovelsin reseptiä. Ohje löytyy täältä ja täältä. Kiitos, Elina & Rose, kun jaoitte tämän reseptin kanssamme!


Last weekend I was looking for recipes for lentils stakes. Accidentally I found myself in net pages where I saw a link to blog of Chocochili - and there was this wonderful fake-Baileys recipe. Now I have few days off work and of course I needed to test the recipe right away. And this drink is really wonderful, it's lighter than real Baileys and it's not so super sweet and sticky. I didn't have all the right ingredients so I tuned the recipe little bit. You can find recipe from here and here. Thanks, Elina & Rose for sharing this recipe with us!

Seuraava ei liity nyt tähän juomajuttuun, mutta laitan sen tähän kuitenkin. Jostakin syystä minulle ei liha maistu vieläkään, vaikka joulu lähestyy. Siksi tänään(kin) ateriana oli kasvisruokaa, tällä kertaa suppilovahverotäytteisiä munakoisoja, joita höystin hernerouheella proteiinipitoisuuden takia. Salaatin ja jälkiruoan virkaa toimitti minulle uusi tuttavuus persimon-hedelmä. Se on minusta omenan ja persikan välimuoto, jos joku ei siis ole maistanut...This next part has nothing to do with drinks, but I will write it here anyway. For some reason I still don't want to eat any meat, even if Christmas is coming soon. That's why I made vegetable food today also, this time filled egg plants with brown chantarelles and some pea groats for more protein. Instead of salad and dessert I ate one persimon (or is it kaki in english?), that is new friend for me. I think it tastes like between an apple and a peach, if there is someone who hasn't tasted it before like me...


6 kommenttia:

 1. Osaatko sanoa kuinka kauan Baileys säilyy? Se voisi olla aika mukava lahja kun lähtee kyläilemään.
  Persimon on ollut jo vuosia minun lempihedelmä. Varsinkin kun on oikein kunnolla kypsä ja vähän hyytelömäinen. Himoitsen niitä aina kaupassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaisin, että 2-4 pvää kylmässä. Tosin kookosmaitopurkin kyljessä luvattiin avatun kookosmaidon säilyvän vain 1-3 päivää...tässä on mukana vettä, mikä heikentää säilyvyyttä - mutta toisaalta myös alkoholia, minkä pitäisi pidentää käyttöaikaa. En pysty varmasti sanomaan, koska eka kokeilu oli nautittu 2 vrk:n sisällä (tein puolikkaan satsin Elinan ohjeesta). Minustakin persimon on hyvää, toimii erinomaisesti myös salaatin korvikkeena. :)

   Poista
 2. Love kaki's too! I discovered them 2 months ago, I don't understand how I didn't notice them before in the shop! Thanks for sharing the links to the recipes!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I have looked kakis before in super market, but for some reason never bought them - until I tasted a bit of it at work. You are welcome, that drink was so good that I was forced to share the link! :)

   Poista
 3. Nyt on minunkin tullut syötyä aikas monia persimoneja ja hyviähän ne ovat. Sen toinen nimi on sharon, silloin se on Israelista peräisin.
  Sopii hyvin pannulle myös ruoan sekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin kokeilla persimoneja jossain muhennoksessa, tai vaikka jauhelihamurekkeessa.

   Poista