keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Lisää säilöntäaineista - More about preservatives

Olen aikaisemminkin kirjoittanut säilöntäaineista. En tykkää laittaa voiteisiini mitään ylimääräistä kemikaalia, mutta säilöntäaine nyt vain on sellainen asia, jota ilman vesipohjaisia voiteita ei vain voi tehdä. Olen päätynyt itse siihen, että käytän niitä vain juuri sen verran, kuin on pakko. Jan Berry oli äskettäin tehnyt mielenkiintoisen kokeen erilaisia säilöntäaineita käyttämällä, kannattaa käydä lukemassa!

https://thenerdyfarmwife.com/natural-preservatives-for-homemade-lotion-and-cream/#comment-57235

I've wrote about preservatives earlier. I do not like to use any extra chemicals in my creams and lotions, but some kind of preservative just is a thing that you cannot avoid if you are making water phased creams. So I use preservatives, but not more than is absolutely necessarily. Jan Berry made an interesting experiment recently using different kinds of preservatives, go and read about it!

4 kommenttia:

 1. The nerdy farm wife meni lukulistalle. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Janilla on usein kaikkia ihania juttuja, joista kannattaa pysyä kuulolla :)

   Poista
 2. Aiheesta kolmanteen: mistä Suomessa voi ostaa tai tilata Optiphenia? Ja voiko sitä pistää ihan kaikkeen öljypohjaisesta pesunesteestä kasvojen kosteutussuihkeeseen, jos sellaiset haluaa itse tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Optipheniä ei saa tietääkseni enää mistään täällä, mutta Pienestä Tuoksukaupasta saa ainakin GFpheniä, joka on kaiketi samantyyppinen (en ole itse kokeillut) ja Ecosafea. Saippuapajasta sai ennen Cosgardia, nyt näkyy olevan tarjolla vain Rokonsalia ja Geogard Ultraa. Tuoteselosteiden yhteydessä yleensä lukee, mihin säilöntäaine sopii, mutta noin pääsääntöisesti ne käyvät kaikkeen kotikosmetiikkaan, kunhan ne lisätään alle +50 asteiseen tuotteeseen. Jos tuotteessa ei ole vettä, vaan pelkkiä öljyjä, se ei välttämättä tarvitse säilöntäainetta lainkaan, mutta jos vettä tai muuta vesipohjaista ainesta on mukana, niin silloin säilöntäainetta PITÄÄ AINA KÄYTTÄÄ - vaikkei niistä tykkäisikään. Itse olen laittanut aina aikalailla minimien mukaan, ja oikeanlaisella säilytyksellä ja käytöllä on kyllä toistaiseksi se riittänyt. Jos bongaat jostain sitä Optipheniä tai OptiphenPlussaa, niin vinkaathan? Olin siihen oikein tyytyväinen.

   Poista