tiistai 13. elokuuta 2013

Hennavärjäys, nro 3 - Haircolouring with henna powder, no: 3

Hiukseni kasvavat niin julmettua vauhtia, että juurikasvu oli päässyt taas melkoiseksi. Joten eihän siinä auttanut muu, kuin tarttua jälleen hennalaatikkoon. Tilasin aikaisemmin iHerbiltä Light Mountainin keskiruskeaa hennasekoitusta (sis. indigoa ja cassiaa). Jos olen oikein ymmärtänyt, niin indigosekoituksia ei voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi. Noudatin siis paketin ohjeita ja annoin mömmön turvota tunnin verran, ennen kuin aloin lappaa sitä päähäni. Tällä kertaa ei ollut ketään apuna, lapoin väriä päähäni pihamaalla, eikä minulla ollut tietenkään kunnollista peiliäkään. Ei ollut oikein helppoa...kelmutin kuontaloni, ja laitoin fleecehatun lämmittimeksi ja sitten touhusin muuta ainakin kolme tuntia. Huuhtominen oli jostain syystä paljon työläämpää, kuin edellisellä kerralla. Lopputulos ei ollut aivan sitä, mitä olin odottanut. Väri on kyllä tasaisen ruskea ja luonnollinenkin, mutta turhan tumma eikä laisinkaan punaiseen vivahtava. Pitää seuraavalla kerralla laittaa taas sitä Satvan hennaa, ja käyttää toinen Light Mountainin ruskea paketti joskus myöhemmin.

My hair is growing so fast that my root growth was quite long. So I didn't have another choice than take that  box of henna powder again. I did order earlier Light Mountain's middle brown henna mixture (inc. indigo and cassia). If I understood it right you cannot mix indigo mixtures ready one day before using it. So I did do like the instructions in the box said and let the stuff swell up about an hour before started to put it to my head. I didn't have anybody to help me, I was doing that in the garden and I did not have a good mirror either. That wasn't very easy thing to do... then I put plastic all over my head and put a fleece hat above all that and did something else at least three hours. Rinsing colour off was much more difficult than last time, I don't know why. The result was not exactly what I was waiting for. The colour is smooth dark brown and looks natural, but it is not red at all and it's too dark. I think I need to use that Satva-henna next time again and use the Light Mountain some day later.

5 kommenttia:

 1. Hennalla värjäämisestä en oikein tiedä mitään, mutta tuttu puhui joskus että juuri se indigo tekee hiuksen mustaksi. Muistan kun hän värjäsi keskiruskeat hiuksensa hennalla ja ne tuli ihan pikimustaksi, mutta muutaman pesun jälkeen näkyi kaunis punertava sävy ja hiukset vaalenivat kivasti.
  Minulla on valitettavasti lääkärin mukaan totaainen hiustenvärjäyskielto, mutta oletan että hän tarkoittaa kampaamon ja kaupan myrkkyjä. Ajattelin uskaltaa kokeilla jonkun ajan kuluttua pientä määrää hennaa ja kokeilen tuleeko siitä allergiaoireita. Saas nähdä mitä siitä tulee...

  VastaaPoista
 2. Juu...indigon määrä käsittääkseni vaikuttaa siihen, kuinka tumma lopputulos on. Pitkä vaikutusaika varmasti myös vaikutti lopputulokseen.

  Värjäyskielto todennäköisesti liittyy siihen PPD-myrkkyyn, jota teollisissa väreissä on. Kasviväritkin voivat kuitenkin herkistää ja ärsyttää muutoin, joten kannattaa kyllä testata johonkin suortuvaan ensin niin, ettei mössö mene päänahkaan asti.Siulla tosin kuvien perusteella on niin kaunis oma tumma väri, ettei se värjäystä kaipaakaan! nimimerkillä "maantien tylsä harmaa"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma väri on ollut ihan kiva, mutta siihen on tullut paljon "luonnonvalkoisia raitoja", jotka joskus häiritsevät ;)

   Poista
  2. Nyt jo? :) No, hennallakin ne raidat saa toisen väriseksi, mutta pelkällä hennalla niistä saattaa kyllä tulla oransseja, jos pohjasta puuttuu väripigmentti.

   Poista
  3. On niitä ollut jo kohta viitisen vuotta :D Se on kun on tummat hiukset niin ne näkyväöt paremmin.
   Muistaaksen Hellusen blogissa oli kirjoitettu että hennalla saa hyvin peitettyä harmaat.

   Poista