sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Ravintoa kaikille osille - food for every part

Juhlistimme taannoista vanhentumistani muutaman ystäväni kanssa ensin hengen ravinnolla - kävimme katsomassa teatterissa "Viivin & Wagnerin" ensi-illan.

banneri nettiin VW

Kuva: http://www.teatteri-imatra.fi/teatteri/teatteri-imatra/12-sivut/ohjelmisto/66-viivi-ja-wagner

Sen jälkeen piti tietysti myös ruumis ravita, joten olin kutsunut ystäväni myöhäiselle illalliselle etelä-eurooppalaiseen tyyliin. En ole mikään kokkikolmonen, mutta päätin tarjota illallisvierailleni jotakin, jota en ole itsekään syönyt, enkä etenkään valmistanut. Illan teemana oli espanjalaisuus, jota toteutin kokeilemalla useampaakin "Kaneliposken" blogista lainaamaani reseptiä.

MENU
Mousse de Aguacate con Camarónes
*Avokadomousse ja grillattu vaniljakatkarapu*
El Queso del Manchego abado
*Marinoitu Manchego-juusto*
Pincho de Atún
*Tonnikalapinchot*
Pincho de Tomate queso de cabra
*Tomaatti-vuohenjuustopinchot*

Trompeta rebozuelos
*Suppilovahverokeitto*

Crema catalana

*Catalanan kermahyytelö*



 

 

Vanukkaasta tuli rujon näköistä, mutta onneksi maku oli kohdillaan.


Näiden lisäksi tarjolla oli mangokakkua Natalian oivalla reseptillä. Juomat eivät kaikki aivan noudattaneet teemaa, sillä en ole erityisemmin espanjalaisten viinien ystävä.



(Kuvat on otettu seuraavana päivänä tähteistä, joten eivät ole kovin freesin näköisiä.)

Kun keho oli kylläinen, oli saunan ja puhdistautumisriittien vuoro. Sitä varten olin etukäteen valmistanut ja koonnut ystävilleni pienet hemmottelupaketit laventeli -teemalla. Jokaisen paketista löytyi pieni laventelisaippua (jotka pakkasin NovaStudion blogin vinkkien mukaan), laventelinen jalkakylpysuola, laventelinen suolakuorinta, laventelinen voidepala sekä laventelinen sokerikuorintapala. Tilaukseni Pienestä Tuoksukaupasta ei ennättänyt aivan ajoissa, joten laventelivoiteen jouduin "tarjoilemaan" kerta-annoksena omasta isosta pullostani, samoin laventelihiushoiteen (joka jäi kaikessa tohinassa sitten testaamatta).


Kuvat lisätty 12.11.2013


Little while ago I got older again , so we celebrated it with few friends of mine, first with food of the spirit - we went to theater to see a play "Viivi &Wagner" (that is a famous cartoon here in Finland). After that we obviously needed to feed our bodies too, so I invited my friends for a late dinner Southern Europe style. I am not very good cook, but I decided to serve my guests something I haven't eaten or made myself earlier. The theme of the night was Spanish and I  made that by trying few recipes I loaned from  the blog of "Kaneliposki".

Besides of the menu I served that marvelous raw mango cake, the recipe is from Natalia. All the drinks didn't follow the theme, because I'm not a big fan of Spanish wines.

When our bodies were full and well nourished, it was  time to go sauna and make some rites of purification. For that occasion I made earlier little pampering packages for my friends with lavender theme. There was a little lavender soap (I packed them by tips of Nova Studio), lavender bath salt for feet, salt scrub with lavender, lavender lotion bar and sugar scrub bar with lavender in every package. My orderings from "Pieni Tuoksukauppa" didn't arrive on time, so I must served lavender body lotion as a single dose from my own big bottle, same thing happened with hair conditioner (which we missed anyway in all that rush).

4 kommenttia:

  1. Thanks for translating, Signe! Wow, that menu looks delicious!
    Happy birthday and nice to know you enjoyed that special day with good friends and lovely food!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks, Nat! I don't have time to cook anything special very often, but when I see my friends I like to feed them well. :) And thank you that you share your wonderful recipes with the rest of us, now we only need to try them too.

      Poista
  2. Hyvää synttäriä!
    Aivan ihanan näköiset ruoat. Etenkin nuo katkaravut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Katkikset eivät maistuneet niin hyvältä, kuin näyttävät. Mutta erityisesti hunaja-konjakkimarinoitu manchegojuusto oli kyllä tosi hyvää!

      Poista