tiistai 11. helmikuuta 2014

Lisää epäonnisia yrityksiä - More failures

Lisää epäonnistuneita yrityksiä...olin jo pitkään halunnut kokeilla kakkumaskaran (muistatteko sellaiset 80-luvulta?) tekoaa. Etsin erilaisia ripsiväriohjeita, joita yhdistelemällä päädyin tähän epäonniseen tekeleeseen.

Ei-toimiva ripsiväri:

5 tablettia lääkehiiltä/ pills of activated charcoal
1/4 tl kaakaojauhetta/ ts cocoa powder
1/8 tl kaoliinisavea/caolin clay
n. 1 tl mehiläisvahaa/ bees wax
½ tl karitevoita/shea butter
½ tl neitsytkookosöljyä/ extra virgin coconut oil
1 tl aloe geeliä/ts  aloe gel
1 tl glyseriiniä  /ts glyserin

Mascara-kakku on kyllä kunnolla mustaa, mutta ei tartu ripsiin käytännössä ollenkaan. Lähinnä tämä voisi toimia kulmakarvavahana, on vain minun makuuni liian tummaa siihen tarkoitukseen.


More failures...I'd been wanted to try to make cake mascara (do you remember those from back 80's?). I looked for many mascara recipes and made my own combination of them. And obviously, that didn't work at all. 

Mascara-cake is definitely black, but it won't stick to eye lashes at all. Mostly this could work as eye brow wax, but it is too dark, for me at least.

8 kommenttia:

 1. Katselin ensin pelkkää kuvaa ja ihmettelin että mitä ihmettä sun puuterille on tapahtunut! :)
  Jäin taas kerran miettimään että miksi ripsari ei tartu. Pitäisiköhän siinä olla enemmän vahaa? Itse tehty ripsari on kyllä enemmänkin väri kun se että niillä saisi paksut tuuheat ripset. Pidän kuitenkin enemmän itse tehdystä koska se ei ärsytä silmiäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie epäilen kyllä, että vahaa voi olla liikaa muihin aineisiin nähden. Pitää jossain kohtaa kokeilla toisenlaisella suhteella uudestaan. Tämä kun ei tartu yhtään. Joku rasvoista myös erottui ja nousi kakun pintaan, näkyy vaaleina läiskinä. Humlebeen blogissa oli juuri testattu mehiläisvahan sopivaa suhdetta voiteisiin.

   Poista
  2. Siellähän on myös joku ripsiväriohje.

   Poista
  3. Juu, niin on, mutta miulla ei ole sellaisia aineita, enkä ole vielä ehtinyt selvitellä, saako niitä mistään tänne korpeen tilattua. Halusin myös nimenomaan kakkumaskaraa, mutta kaikki löytämäni ohjeet ovat enemmän nestemäiselle värille.

   Poista
  4. Minun tekisi nyt myös kauheasti mieli kokeilla kakkumaskaraa kun luin että sillä voisi saada tuuheammat ripset kuin nestemäisellä. Mutta monessa ohjeessa on ihan kummallisia aineksia kuten piilolinssinestettä.
   Minä muuten tein vähän kyselyä että mistä sitä mustaa ja tummanpunasta savea saisi niin voi olla että niitä saa tilattua keväämmällä Tuoksukaupasta :)

   Poista
  5. Kiva, kiitos! :) Täytyykin sitten tilata ja kokeilla uudestaan. Jos keksit jonkun toimivan kakkuripsarin ohjeen, niin please, kerro miulekin - huomasin tänään, että kaikkien markettimerkkienkin hinnat ovat nousseet pilviin (ainakin emotionissa), enkä haluaisi niistä maksaa sellaisia summia.

   Poista
 2. Las yer I was obsessed about making my own mascara and I read and gathered so many recipes, but haven't heard that homemade mascara would work like a commercial one :(. I don't know if I should still get it a try or not...Let us know if you find a 'perfect' recipe, Signe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I guess that Kirppu will be the faster one making perfect recipe for home made mascara...but if I manage to create something, I surely will tell you about it! :)

   Poista