torstai 27. helmikuuta 2014

Salvoja talvi-iholle - Salves for winter skin

Melkein kaikki salvani olivat lopussa (paitsi ruususalva, sitä käytän lähinnä huulirasvana yöksi - en jostain syystä pidä tästä salvasta yhtä paljon kuin muista), joten näin loman alkajaisiksi niitä piti tehdä varastoon. Tein avokadoöljypohjaista laventelisalvaa (uutin lisää öljyjä äskettäin) ja samanlaista voikukkasalvaa, jota olen tehnyt ennenkin.

Reseptejä en voi julkaista, koska ne ovat Jan Berryn e-kirjoista. Mutta jos olet tehnyt joskus salvaa, tiedät suurinpiirtein sopivat suhteet öljylle ja vahalle.

Vasemmalla laventeli, oikealla voikukka

Almost every salve of mine is out of stock (except rose salve, I use that mostly as lip balm for night time - for some reason I don't like this salve as much I like the others), so I needed to make more, because I now have time when I'm on holiday. I made lavender salve based on avocado oil (I infused more oils lately) and same kind of dandelion salve I made earlier.

I cannot share recipes, because they are from Jan Berry's e-books. But if you have done salves before, you know how much to use oil and wax in them.

6 kommenttia:

 1. Tulisi jo kevät niin pääsisi keräämään kaikkia herkkuja pihamaalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mie tilasin jo ison satsin erilaisia siemeniä - viime vuonna tosin mikään ei oikein kasvanut, en varsinaisesti ole mikään viherpeukalo.

   Poista
 2. Ovatko nämä salvat siis paksumpia ja rasvaisempia kuin voiteet? Minäkin toivon että saisin kesällä kasvatettua jotain, mutta ensin pitää raivat takapihaa kun siellä on jotain piikkipensaita ja kauheasti koristekiviä. Minä haluan hyötykasveja ja yrttejä sun muuta. Meinasin olla rohkea ja kokeilla kasvattaa amppelibataatin. Siitä tulee todella kaunis koristekasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä ovat, salvoissa ei ole lainkaan vettä, vain öljyjä ja vahaa. Tein tänään taulukkoa kasvien siemenistä, mitkä vaativat esikasvatusta yms. Mistä saa amppelibataatteja? Luuletko, että bataatteja voisi kasvattaa, kuin perunaa? Rakastan hiillosbataatteja, olisi aika hienoa, jos ne olisivat omasta maasta... :)

   Poista
 3. Bataattiamppelin voi ihan kasvattaa kaupan bataatista. Jos haluaa satoa niin sitten kannattaa istuttaa maahan. Se ei kasva suoraan ylöspäin niin kuin peruna vaan se on kuin köynös. Netistä löytyy vaikka kuinka paljon kasvstusohjeita. Siskoni oli ostanut viime kesänä esikasvatetun bataatin puutarhaliikkeestä.

  VastaaPoista