lauantai 21. helmikuuta 2015

Kevättä odotellessa - Waiting for spring to come

Kevät tulee kohisten, ja pitäisi jo alkaa miettiä kesän istutettavia ihanuuksia. Minulla ei ole vielä ollut aikaa uhrata ajatustakaan asialle, mutta yritän muutaman viikon päästä nipistää hetken, että voisin laittaa edes jotain esikasvatukseen. Siementen ja ruukkujen kanssa puuhailu on myös hyvin terapeuttista, sekin tulee tarpeeseen tällä mammalla.

Jos olet samoissa aikeissa, niin Päärynäpuun varjossa -blogissa on meneillään kirja-arvonta, missä voi voittaa puutarhakirjan. Käykääpä kurkkaamassa!

Keskeneräinen Kasvula...

...odottaa työhön ryhtymistä...

...viime kesää muistellen...

...ja parempaa onnea toivoen!


Spring is coming fast, and I should start to plan all those lovely plants I'd like to grow next summer. I haven't had time to think them even for a moment, but I'll try to find some time after few weeks from now, so I could pre-grow at least something. Working with seeds and pots is very therapeutic too, that is something I need badly right now.

If you are going to do the same thing, check "Päärynäpuun varjossa" -blog. There is a lottery where you can win one gardening book.

12 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen kasvihuone! Ton voimalla varmaan jaksaakin odottaa paremmin kevättä ja kesää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Vaikka se on pieni, ja kaikki vähän vinksallaan, niin rakastan sitä suuresti. Talvella se sai koristuksekseen valoverkon, ja oli ihastuttavan näköinen iltapimeällä. Minulle maallaolo on paitsi henkireikä, myös fyysinen välttämättömyys. Siellä tulee oltua ulkona paljon enemmän, kuin muutoin olisin. Ja kun samalla saa kasvatettua puhdasta ja turvallista lähiruokaa, niin mikäs sen parempaa! :D

   Poista
  2. Kuulostaa just täydelliseltä! <3

   Poista
  3. Sitä se tämmöisen pessimistisen realistin näkökulmasta aika tavalla onkin ;)

   Poista
 2. Voi kun kivan näköistä :) Minäkin kaipaan kevättä niin paljon että olen ostanut sekalaisen kasan siemeniä ja tietenkin uuden pirteän kevättakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mie olen viime kesästä pyöritellyt ajatusta, että olisipa kiva järjestää tuolla kotimaisten saippuasiskojen viikonloppu joskus...mutta ehkä vielä jossain vaiheessa...
   Mitä meinaat istutella? Teillähän kasvoi siellä jotain jo entuudestaankin. Shoppailuterapia tulisi ihan tarpeeseen täälläkin...;)

   Poista
  2. Tänä kesänä ajateltiin kokeilla eri kurpitsoja, etenkin spagettikurpitsaa. Sitten eri yrttejä ja salaatteja. Mies haluaa eri chilejä. Ja esim kehäkukkaa jots voi käyttää voiteissa ja saippuoissa.

   Saippuasiskojen tapaaminen kuulostaa loistavalta!

   Poista
  3. Chilit pitää varmaan laittaa jo esikasvatukseen? Jos ei siis vielä ole. Miekin haluaisin kehäkukkaa, viime kesänä sain onnistumaan vain muutaman hassun kukkasen, noissa pusseissa ei ole kovin montaa siementäkään. Mutta uusi yritys tulevana kesänä!

   Poista
 3. Chilien pussien päällä luki esikasvatus maalis-huhtikuussa.

  VastaaPoista
 4. Hei Signe, täältä pukkais haastetta...

  Hei! Haastan sinut ja blogisi mukaan #oikeestisairas kampanjaan. Toivoisimme, että voisit mainostaa ja kirjoittaa kampanjastamme. Tapahtuman tarkoituksena on jakaa oikeaa tietoa sisäilmasairaudesta ja mukana huippu arvontoja! Tapahtuman sivu: http://tervesisailma.wix.com/oikeestisairas ja tapahtuman tiedote: http://media.wix.com/ugd/7c5c49_6ffe65a9877d47d08395abbc478c998e.pdf Tervetuloa mukaan jos pystyt! :)

  VastaaPoista
 5. Wait a min, is this your garden shed? It looks fabulous, I'm amazed! But,do you need it when spring comes? I mean there will be sun and heat enough to keep plant do their vegetation thing?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. That's my green house, it is not quite ready yet. And yes, if you are living in Finland and want to grow something to eat, you will need a green house, especially if you like to grow herbs or tomatoes or something like that. We'll have enough light, but not heat until in July,if even then. It has been not only once or twice, when we had to wear winter clothes in mid night summer parties...;)

   Poista