keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Kukkainen kosteusvoide keholle - Flowery body lotion

Tein aikaisemmin vastaavalla ohjeella superkosteuttavaa vartalovoidetta, mutta en tuolloin ehtinyt postata siitä. Erona tämänkertaiseen reseptiin oli vain se, että käytin aloemehua nesteenä ja erilaisia tuoksuöljyjä, sekä muutaman gramman vähemmän emulgointiainetta, jotta sain tästä pullotavaraa.

Kukkainen kosteusvoide keholle

340 g ruusuhauduketta / rose infused water
40 g   aloegeeliä / aloe gel
10 g  glyseriiniä / glycerin
62 g  kookosöljyä / coconut oil
16 g  riisinleseöljyä / rice bran oil
22 g  avocadoöljyä / avocado oil
20 g  karite voi / shea butter
13 g  BTMS
13 g  emulgointijauhetta / emulsifying powder
2 g    Cosgard-säilöntäainetta / preservative
1 g    E-vitamiiniöljyä / vitamin E
1 g    kauraproteiinia / oat protein
2 g    laventeli eö / lavender eo
         lusikan kärjellinen Panthenolia / little hint of PanthenolI made super moisturizing body lotion earlier, but I didn't have time to post about it then. This recipe is almost the same, I only used aloe juice as liquid last time, and different essential oils. I also used few grams less emulsifiers this time because I wanted to pour this lotion to bottle.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvälle. Ihanaa, kun laitat ohjeet, mutta etsin vielä helpompaa ohjetta. Grammalleen puuhailu ei oikein minulta luonnistu... Täytyisi olla noin arvoja ja vain muutama ainesosa, jotta osaisin toteuttaa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuo tuntuukin kyllä aika hyvältä näin äkkiseltään ainakin. Tänään siis vasta tein tuota. Noita emulgoituja voiteita kun tekee, niin on vähän pakko mittailla aika tarkkaan. Jos osaa leipoa tai laittaa ruokaa reseptejä noudattaen, niin ei tämä sen vaikeampaa ole. :) Mutta helppo ja ei mittaamista vaativa on esim. miun käyttämä aloe geeli - öljy -seos, jota käytän päivävoiteena. Öljyn suhdetta on helppo muunnella ihon ja tarpeen mukaan. Tänään tosin kauhistuneena huomasin viimeksi tilaamani aloegeelin sisältävän vaikka mitä "ylimääräistä"... :/

   Poista
  2. Mistä tilailet käyttämäsi raaka-aineet?

   Poista
  3. Osan saa ihan ruokakaupasta, Suomessa on pari alan nettikauppaa (Pieni Tuoksukauppa ja Saippuapaja), joista saa aika hyvin tavaraa. Lipeän ja mehiläisvahan olen tilannut suuremmissa erissä Lahtisen Vahavalimolta. Jenkeistä iHerbiltä lähinnä eteerisiä öljyjä, kasvivesiä ja aloeta. Englannista Gracefruitilta joskus isommissa erissä rasvoja ym. Linkkejä miulla ei ole tähän hätään,mutta Googlettamalla varmasti löytyy.

   Poista