keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Viileän raikas hiushuuhde - Cool and fresh hair rinse

Kotoa ei löytynyt omenaviinietikkaa, ja rosmariinikin oli loppu, joten keittelin hiushuuhdetta varten haudukkeen niistä aineista, joita löytyi. Tällä kertaa kattilaan päätyi nokkosen lisäksi piparminttuteetä. Luonnollisesti myös eteerinen öljy oli piparminttua - ja näin hiushuuhde jättää viileän raikkaa tuntuisen kuontalon moneksi tunniksi.

Viileän raikas hiushuuhde - Cool and fresh hair rinse

5 dl  vettä + nokkosta&piparminttuteetä/water + nettle& peppermint tea
1 rkl sitruunahappoa / citric acid
        piparminttu eö / peppermint eo
Hiushuuhteen lisäksi varastoja piti täydentää kuivalla naamiopohjalla, nestemäisellä tiikeribalsamilla ja superrasvaisella voiteella.Because I didn't have any apple cider vinegar or dried rosemary at home, I made infusion using ingredients I had on hand. This time they were nettle and peppermint tea. Naturally I also used peppermint essential oil - and that's why this hair rinse leaves the whole head and hair cool and fresh for hours.

Besides of the hair rinse I had to stock up with dry face mask base and liquid tiger balm.

5 kommenttia:

 1. Piparminttu on minun ehdoton suosikki eteerinen öljyä. Pitää kokeilla sitä myös hapanhuuhteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenkin kesähelteillä tuo on varmasti aika mukavan tuntuinen. :) Varo kuitenkin silmiä, tai käyttämästä esim. juuri sheivauksen jälkeen, voipi kirvellä aika kivasti...:P

   Poista
 2. Hei, minkä merkin eteerisiä öljyjä käytät? Itse tutustuin vuosi sitten Young Livingin eteerisiin öljyihin ja siitä lähtien meidän koko perhe on käyttänyt niitä todella monipuolisesti :) Kertoisin mielelläni lisääkin, jos sinua kiinnostaa niin ota yhteyttä s.postiin sivujemme kautta :)!! Pidän öljyiltoja Etelä-Suomen alueella jossa kerron öljyjen käytöstä monipuolisemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en varmasti osaa sanoa käyttämiäni merkkejä, kun en pääse öljyihini tällä hetkellä käsiksi, mutta tilaan omani pääasiassaGracefruitilta ja iHerbiltä. Joskus myös Pienestä Tuoksukaupasta tai Saippuapajalta jotain yksittäisiä, mutta he pullottavat tuotteensa itse suuremmista tukkueristä. Young Livingin öljyt taitavat olla sen verran tyyriimpiä, etten ole niitä kokeillut, kun olen ollut varsin tyytyväinen käyttämiini edullisempiin tuotteisiin. Mutta ehkä minä vielä joku päivä innostun testaamaan... :)

   Poista
 3. I also use peppermint eo to rinse my hair, and i really like that fresh feeling, but haven't used tea to rinse my hair in years, thanks to reminding about it, Sini! When I was a child, I remember my mother rinsing her hair with nut leaves, which gave a lovely brown color.

  VastaaPoista