sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Vaahdotettu karitevoi - Whipped shea butter

Vaahdotettu karitevoi on yksi talveen kuuluvista vakiotuotteistani. Jostain syystä vartalovoistani tulee aina tosi kovaa, olen tehnyt sen Pienen Tuoksukaupan ohjeella, jossa karitevoi sulatetaan ja vaahdotetaan sitten kylmässä öljyn kanssa, olen tehnyt sen suunnilleen suhteessa 75:25. LisaLisen blogissa esiteltiin toisenlainen tapa, jota nyt kokeilin. Jouduin silti tuplaamaan juoksevan öljyn määrän, eikä voi vieläkään ole mitenkään erityisen pehmeää, mutta nyt sitä on jo paljon helpompi käyttää. Tuoksu on raikas sekoitus sitruksia, lempparini laventeli kun oli loppu. Tätä meni myös äitini joulupakettiin, hän kun pitää hyvin rasvaisesta voiteesta.

Whipped shea butter is one of my basic products in winter time. For some reason my body butter always seems to be  very hard, I've always used the recipe from Pieni Tuoksukauppa. There you melt the shea butter and then whip it in cold water/snow bed with liquid oil. I've used about ratio 75:25. LisaLise presented little different way in her blog, so I tried that this time. I still needed to double liquid oils and my butter is still not very soft, but it is much easier to use now. Scent is fresh citrus mix, because I didn't have my favorite, lavender, anymore. I also made one jar for my mum as Christmas present, she likes very fatty creams.

6 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, tuota täytyy kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kerrohan sitten, mitä tuumasit kokeiltuasi! :) Rasvaista tavaraa, mutta oivallista näin pakkasten ja viiman tultua. Olit postannut vastikään nokkosista, niiden uutta käyttöä olen mielessä pyöritellyt koko viime syksyn, mutta en ole ennättänyt toteutuksen asteelle...:)

   Poista
 2. Vaahdotettu karite <3 Pahimpina atopiatalvina tämä on ollut naamaan käytettynä ainoa, joka on onnistunut katkaisemaan jatkuvan ihon hilseilyn. Tykkään kyllä, älyttömän monikäyttöinen tuote. Mutta totta tuokin, usein valmiista resepteistä tuppaa tulemaan aika jankkia. Nykyisin tuleekin tehtyä sekoittelun aika mutulla lorottamalla vaan aineksia kulhoon ja kokeilemalla, mitä siitä tulee :D

  Kiinnostava myös tuo basilikavoide. Itse olen tehnyt lääkesalvoja tuoreista yrteistä, kun huhujen mukaan esimerkiksi särmäkuisman uutto ei toimi lainkaan samalla tavalla jos sitä käyttää kuivattuna. Tekee mieli nyt kyllä testata tuota sinun reseptiäsi myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu,ei ikinä enää halkeilleita kantapäitä, eikä suomuisia sääriä, kiitos! :) Miulla on naama kestänyt aika hyvin kuosissa viime vuodet noilla vähän kevyemmilläkin rasvoilla. Sitä basilikavoidettakin voin kyllä suositella, jättää ihon hyvin heleän näköiseksi. Salvatkin ovat kyllä käytössä, lähinnä pienemmille alueille - nyt pitäisi kokeilla sitä pihkasalvaa koiran leikkaushaavaan, jos vaikka paranisi nopeammin.

   Poista
 3. This sounds great, love the butters and the ingredients sound lovely!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Especially now when it is so cold here, these kind of butters are just "must-to-have" products! :)

   Poista