Natalia shared with us this wonderful recipe for raw cake in her own blog. Of course I needed to try it so I hunted ingredients all over the town. I managed to get almost everything except carob powder. Those exotic ingredients are so expensive here in Finland that you can't do this kind of cakes very often. Making the cake didn't work so well either (it didn't go like in Strömsö, like we say here in Finland), because my kitchen machines are not suppose to used for this kind of challenges. And I guess that Natalia has practiced her version few times more than I do, because I'm sure I couldn't have done those layers Natalia had in hers. But my cake was still so delicious too!
Mangokakun pohja... |
...ja kuorrutus. Valmiista kakusta ei valitettavasti tullut kuvaa. |
Raakakakun aineksia etsiessäni huomasin kaupassa myös syksyn ensimmäiset kurpitsat. Alkoi heti tehdä mieli myös amerikkalaista kurpitsapiirasta, joten ostin sitten sitä varten myskikurpitsoja (tavalliset olivat tuplahintaisia ja huonomman näköisiä). Nuo myskikurpitsat vain olivat vähän turhan hankalia käsitellä, en millään meinannut saada kuoria irti niistä. Täytteen kanssa tuli sellainen ongelma, että sitä oli aivan liikaa - joten jouduin kauhomaan täytettä eri kulhoon piiraan päältä ja silti se vielä valui yli. Lopputulos ei siis ollut järin kaunista katseltavaa, mutta sitäkin makoisampaa sitten kyllä.
When I was looking for ingredients for that raw cake I noticed first pumpkins of this autumn. I was getting hungry for American Pumpkin Pie too, so I bought some musk pumpkins for that purpose (normal pumpkins were more expensive and they looked worse). Those musk pumpkins were not so easy to handle, I almost didn't get shells out of them. I had some problems with the filling too, because there was too much of it and I needed to spoon it off from the pie and it still ran over the bowl. The result was not so pretty, but still very tasty.
Kurpitsapiirakka |
Kokeilin perjantaina Jan Berryn ohjetta syväpuhdistavasta hiustenpesusta, ohje on Janin e-kirjasta Things to Do with Mint. Pesu veti hiukset niin takkuun, että oli pakko käyttää hiuksiin suihkutettavaa hoitoainetta (onneksi sitä oli vielä kaapissa, uutta en ole aikonut enää hankkia). Mutta nyt on kyllä niin hyvän tuntuinen ja kiiltävä letti, että kyllä kannatti kokeilla ohjetta!
Last friday I tried Jan Berry´s recipe for deep cleansing for hair, the recipe is from Jan´s e-book Things to Do with Mint. After washing my hair was so shaggy that I needed to use some contioner spray (luckily I had some left in my closet, I'm not going to buy new anymore). But now my hair is so shiny and feels very good, that wash was definietly worth of trying!
Keräsin viikko sitten runkoruusunmarjoja aikomuksena kuivattaa ne. No, sairasteluni vuoksi marjat seisoivat viikon ulkona ämpärissä, ennen kuin sain niille mitään tehtyä. Olin saanut vinkin, että marjat kannattaa laittaa halkaistuina kylmään veteen, jotta siemenet irtoaisivat helpommin. Niinhän minä sitten teinkin, sillä seurauksella, että marjoista tuli ihan mössöä. :( Sain pelastettua niistä ehkä kourallisen kuivuriin. Laitoin osan marjoista siemenineen päivineen halkaistuina kuivumaan, katsotaan saako niistä mitään irti. Vähän kyllä harmittaa, kun niin vitamiinirikas marja menee ihan haaskuuseen. :( Lauantaina sitten keräsin lisää tyrniä ja kurtturuusun kiulukoita, ne on tosin vielä perkaamatta.
A week ago I picked rose hips and I was going to dry them. I've been sick (having flu) and because of that rose hips stayed whole week in the bucket in my garden, before I could do anything with them. I got a hint before that I should put berries to cold water so I could get seeds off easier. Well, I did so and got nothing but a mess. :( I could save a handfull perhaps for a drier. Some of the berries I put drier with seed, let's see if I still could use them. I am a little pissed off when all those berries rich with vitamins are getting to waste. On saturday I picked some more sea buckthorn and other kind of rose hips, but I haven't cleaned them yet.
Minäkin katselin tuota mangokakkua lähes kuola valuen... Ja ei se ole se ulkonäkö vaan maku ;)
VastaaPoistaOnko sinulla jotain hyvää kurpitsapiirakan ohjetta? Ja mitä mausteita käytit? Aika monessa ulkomaalaisessa ohjeessa puhutaan vaan pumpkin spicestä enkä ole sellaista löytänyt.
Harmi että ruusunmarjat ehtivät pehmetä eikä niistä tullut paljoakaan kuivattavaa. Tyrnit sen sijaan näyttävät herkullisilta kuten aina.
Mangokakku oli ihan superhyvää, kannattaa kokeilla sitä! Taisin mukailla tämän sivun ohjetta kurpitspiiraaseen: http://www.arlaingman.fi/reseptit/amerikkalainen-kurpitsapiirakka/ , käytin vain täysjyvä grahamjauhoja ja soijakermaa, sokerina ruskeaa ruokosokeria. Mausteisiin lisäsin vielä vähän piparkakkumaustetta. Oikein hyvää oli sekin.
VastaaPoistaKorillinen kurtturuusunmarjoja odottaa vielä kuivatusta, kunhan saisin ne vain ensin perattua.
Olipas muuten hyviä kakkuja! Varsinkin kurpitsakakku yllätti, koska olen pitkään ollut sitä mieltä, ettei kurpitsa sovellu elintarvikekäyttöön:) Kiitos, että jaksat kokeilla resepti-ihanuuksia!
VastaaPoistat: veljen vaimoke
Pitäähän tällaisen loputtoman herkuttelijan pitää mainettaan yllä! Saatte toimia koekaniineina jatkossakin... ;) Kurpitsamehua pitäisi vielä päästä maistamaan, sitä en ole koskaan kokeillut.
Poista