maanantai 24. helmikuuta 2014

Nami nami -kastike - Yummy sauce

Humblebeen Marie jakoi aivan ihanan karamellikastikkeen reseptin, joka minun täytyi saman tien ottaa testiin. Jälleen kerran tosin hieman muuntelin ohjetta, tällä kertaa siksi, että olen maitoallerginen, ja vältän valkoista sokeria nykyisin.

Täältä näet Marien alkuperäisen ohjeen.

Kokeilin kastiketta paistetun halloumin ja puutarhavadelmien kanssa. Niiiin hyvää! :P

Minun kastikkeessani on

2 rkl vaahterasiirappia /Mable syrup
6 rkl Muscovado-sokeria / Muscovado sugar
2 rkl vettä / water
n. ½ prk kaurakermaa / oat cream
n. 1 tl itsetehtyä vaniljauutetta / home made vanilla extract



Marie from Humblebee&me shared a wonderful caramel sauce recipe with us. I was forced to try that right away. Once again I tuned the recipe a little bit, this time because I am allergic to cow milk and I avoid white sugar nowadays.

You can see Marie's original recipe here.

I tasted the sauce with fried halloumi cheese and raspberries. Sooo good! :P

4 kommenttia:

  1. Sinähän olet nopea! Toimiiko kaurakerma ihan samalla tavalla kuin tavallinen kerma? Olen käyttänyt sitä vaan suolaisissa ruuissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilin tuota ihan heti, kun olin lukenut Marien postauksen! :) Vaihtoehtokermat käyttäytyvät aina vähän toisin, kuin oikeat, mutta minusta kuumennettavissa jutuissa vaihtoehtoinen "ruokakerma" toimii "vispikermaa" paremmin. Oli muuten hyvää, kannattaa testata, jos ei pelkää sokeria! ;)

      Poista
    2. Hyvä tietää tuo ruokakerma-vispikerma. En minä sokeria pelkää, mutta en itse asiassa pidä liian makeista herkuista. Osaatko sanoa että mikä sokereista olisi "terveellisin"? Onko se juuri tuo muscovado? Minä olen vähentänyt sokerin käyttöä tosi paljon, mutta olen korvannut sen monesti esim. päärynällä tai banaanilla.

      Poista
    3. En osaa kyllä sanoa sokereiden terveyseroista, eiköhän ne kaikki ole kuitenkin "pahasta". Jos olet kokeillut Natalian raakareseptejä, niin niissähän ei juuri hunajaa enempää käytetyä makeutusta,ja ovat silti makean makuisia. Mie voisin kyllä elää pelkillä makeilla herkuilla... ;) Olo kyllä saattaisi aika nopeasti muuttua huonoksi...

      Poista