keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Iho-ongelma&ratkaisu - A skin problem&solution

Minulla on aina ollut - ehkä poikkeuksellisen - hyvä iho, mutta muutama viikko sitten kasvoni roihahtivat täyteen näppylöitä aivan yhtäkkiä. En tiedä, oliko syynä stressi, hormonit, äkillinen aurinkoinen lämpöaalto, kevään toistuvat kortisonikuurit vai ruoka vaiko kaikki nämä yhdessä, mutta apu tilanteeseen piti saada HETI. En ehtinyt hakea apua omia kaappejani kauempaa, joten yritin ensimmäisenä soodakuorintaa. Laitoin kippoon ruokasoodaa ja aloemehua ja pesin seoksella kasvoni kaksi kertaa päivässä. Vaihdoin tilapäisesti kasvovoiteetkin pelkkään aloegeeliin - ja kuinkas ollakaan, muutamassa päivässä ongelma katosi! :) Tästä minun on pakko kiittää Kirppua, jonka blogista alunperin soodakuorinnasta luin.

I've always had  good skin on my face -exceptionally good perhaps - but few weeks ago my face got suddenly full of pimples. I do not know if this happened because of too much stress, hormones, sudden sunny heat wave, repeated cortisone regimens or food or all these together, but I needed to get help RIGHT AWAY. I didn't have any time to look for further than my own cabins, so I tried baking soda scrub at first. I put some baking soda and  aloe juice to the jar and washed my face two times a day with that mix. I also changed my face creams to aloe gel - and see what happened, I got rid of the problem just in few days! :) I must thank Kirppu for this, because I read about baking soda scrub from her blog originally.

6 kommenttia:

 1. Kiva että sooda toimi :) Mielestäni se on tosi tehokas ja hellävarainen. Minulla kasvojen iho reagoi harvemmin muuhun kun hormonivaihteluihin, mutta hiuksista ja päänahasta huomaa heti jos nukun huonosti, syön vääränlaisesti tai on liian kiire. Silloin päänahka kutisee ja rasvoittuu nopeammin ja hiuksista lähtee kiilto. Silloin monesti auttaa parhaiten hiusnaamio ja kasvisten ja hedelmien lisääminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuo mixi tehosi aivan käsittämättömän nopeasti! Ehdin jo säikähtää, että puhkesiko minulle joku aikuisiän akne, mutta uskoisin reaktion johtuneen siitä, että olen syönyt tietämättäni maitoa. Meillä oli TYKY-päivä juuri ennen ihon reagointia, ja söimme minulle vieraassa paikassa. Miulla on tätä nykyä aina liian kiire, nukun huonosti ja syön kiireessä roskaa - ihme, ettei kroppa ole reagoinut enemmänkin...mutta kohta jään lomalle ja toivottavasti saan taas asioita parempaan tasapainoon.

   Poista
 2. Nice to read it! I have also skin problems during summer( maybe sun allergy).. so maybe I can try Marika's tip! Thank you both!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. If you have very sensitive skin, be careful. LisaLise warned about this method in her blog, but I found it very useful.

   Poista
 3. Sooda on kyllä huippu tuote! Mielenkiintoista yhdistettynä tuon aloemehun kaa! Ja pistää niin vihaks samalla, että kuinka yksinkertaista ihon puhdistus vois olla, kuinka luonnollisista aineista ja sitten kauneudesta on tehty ihan käsittämätön markkinarako aivan turhilla kemikaaleilla. Tää sun blogisi on kyllä niin hyvä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kiva, jos tästä on apua jollekin toisellekin. Olen ikäni ollut oikea kosmetiikkafriikkin (ja tavallaan olen edelleen, nyt vain kotikosmetiikan), ja kärsinyt aina hyvin moninaisista ongelmista - olen monesti manaillut, että voi, kun joku olisi kertonut minulle näistä asioista jo 25 vuotta sitten...mutta parempi myöhään, kuin ei milloinkaan. Loppuelämä elelläänkin sitten luonnonmukaisemmin, vaikkei se ehkä päällepäin näykään. Soodan monista käyttötavoista on tulossa piakkoin uusi teksti...

   Poista