sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Pihkasalva - Fir resin salve

Luin taannoin Villikataja-blogista Anniksen tehneen pihkasalvaa. Sitä piti tietysti kokeilla itsekin. Pihallani kasvaa pari ikivanhaa, komeankokoista kuusta, joista pihkaa sai kohtuullisen helposti kerättyä.

Pihkasalva

12,5 g    kuusenpihkaa / fir resin
12,5  g   ratamouutettua oliiviöljyä / plantain infused olive oil
3,5 g      kaakaovoita / cocoa butter
3,5 g      mehiläisvahaa / bees wax
½ tl        hunajaa / honey
5 tippaa E-vitamiinia / vitamin E
5 tippaa laventelin eö / laveder eo
5 tippaa tee puun eö / tea tree eoSome time ago Annis from Villikataja-blog wrote about resin salve. That was something I must tried myself of course. I have couple of very old and handsome sized firs in my garden and it was quite easy to pick some resin from them. 

4 kommenttia:

 1. Pihkasalva on varmaan tosi ihanan tuntuista ja hoitavaa. Valitettavasti meidän pihassa on vaan koivuja, katajia ja mäntyjä. Samoin vanhempien pihassa on kyllä vaikka mitä puita, mutta ei kuusia.

  VastaaPoista
 2. En ole vielä päässyt testaamaan, kun tuo on lähinnä ruhjeisiin ja mustelmiin tarkoitettua tavaraa. Tulin loma-ajaksi tänne luonnonhelmaan, joten varmaan haavanhoitoainettakin vielä tarvitaan. Äidilleni tulee helposti mustelmia ja hänellä on aina naarmuja ja palovammoja, joten vähän sitäkin ajatellen tuohon Anniksen ohjeeseen tartuin. Eikös männyistä irtoa pihkaa samalla tavalla?

  VastaaPoista
 3. Kun olin pieni ja polvet rikki pölkupyörällä tuli mukeltua hiekkatiellä. Usein haavat alkoivat mätimään. Äiti laittoi pihkamassan suoraan haavanpäälle ja sit laastarit. Taas pääsi hyvin uimaan, kun pihka ei päästä vettä läpi. Se puhdistaa haavan ja jos on vaikka tikku, niin vetää tikun pois. Pihka tarvii ensin kuumassa vedessä pehmittää, kuin sinitarraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tikku-efekti onkin ihan uutta tietoa minulle! Toimisikohan tuo salvakin samallla tavalla..?Vaikka ei se kyllä yhtä tahmeaa ole.

   Poista