tiistai 23. helmikuuta 2016

Sitruunainen inkivääri kasvovoide - Lemony Ginger Face Cream

Basilikavoiteeni oli lähes loppu, joten tarvitsin kiiruusti uuden päivävoiteen. Ja kun tiettyä teemaa taas noudatin, niin tässäkin piti olla inkivääriä ja sitruunaa. Inkivääriä enemmässä määrin, sitä kun oli haudukkeena, maseroituna ja muutamassa tipassa eteeristä öljyä - sitruunaa vain nimeksi, kolme tippaa eteeristä öljyä.Sitruunainen inkivääri kasvovoide - Lemony Ginger Face Cream

75 g         inkiväärihauduketta / ginger infusion
4 g           inkivääriuutettua auringonkukkaöljyä / ginger macerated sun flo. oil
3 g           argan öljyä / argan oil
23 g         mangovoita / mango butter
8 g           BTMS
3 g           säilöntäaine / preservative
                E-vitamiinia / vitamin E oil
                kauraproteiinia / oat protein
3 tippaaa inkivääri eö / ginger eo
3 tippaa   sitruuna eö / lemon eo

I needed a new day cream, because my basil face cream was almost used by now. I've been having this new theme lately, so I stuck with ginger and lemon here too. This is much more gingery tough, there is ginger as macerated in oil, in water infusion and essential oil as well - the lemon part is only three drops of lemon essential oil. 

4 kommenttia:

 1. Yritin eilen illalla pariinkin otteeseen kommentoida tänne, mutta viesti katosi johonkin. Höh. Jos nyt onnistuisi. Ihanalta näyttää tämä voiteesi! Mietin että millainen vaikutus inkiväärillä on ihoon? Vilkastuttaako verenkiertoa? Jatkoajatus tästä: olen pohtinut mihin käyttäisin katajanmarjoja, niiden kun sanotaan ulkoisesti käytettynä vilkastuttavan verenkiertoa. Ajattelin että jos uuttaisin niitä öljyyn ja käyttäisin sitä käsivoiteessa tai hierontavoiteessa kylmille sormille ja huonosta verenkierrosta kärsiville käsille ja jaloille. Toimisikohan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinköhän nämä yhteysongelmat täällä suunnassa vaikuttavat tuohonkin? Tosin järjestelmän ylläpidon taholtakin on välillä ongelmia. En ole vielä käyttänyt tuota kovin montaa kertaa, ihanalta se tuntuu, mutta mitään erityistä vaikutusta en itse ole huomannut. Inkiväärin kyllä pitäisi auttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, nivelvoiteeseenkin olen sitä lisännyt. Tässä pitoisuus on kuitenkin varmaan liian pieni mihinkään mullistavaaan. Jos sinulla on niitä katajanmarjoja, niin kannattaa varmaan murskata niitä vähän ennen uuttamista, että aineet liukenevat paremmin. Jos teet vesipohjaista käsivoidetta, niin tee marjoista hauduke, jotta saat mahdollisimman paljon tehoa irti. Muistaakseni katajanmarjaa saa myös eteerisenä öljynä, joten siitä saisi vielä lisäboostia. Toimivuus on aina niin suhteellista, kaikki ei käy kaikille. Mutta varmasti tulee ihania juttuja, mitä ikinä teetkään.Itseä houkuttaisi katajanmarjasalva...täytyy ehkä joskus kokeilla tuota itsekin.

   Poista
  2. Ai niin, unohdin äsken, että tekisin myös katajaisia jalkakylpypommeja reiluilla mausteilla, sellaiset kylvyt saavat jalat kunnolla lämpiämään!

   Poista
 2. Kiitos taas hyvistä vinkeistä! Ajatus tähän katajanmarjavoiteeseen lähti työkaverilta, joka valittelee kylmiä sormia. Olisi kiva jos olisi voide, jolla saisi vaikka töissä kädet lämpimiksi. Silloin voiteen täytyisi olla suht' nopeasti imeytyvää. Eteerinen öljy buusterina on mainio idea!

  VastaaPoista