lauantai 20. helmikuuta 2016

Sitruunainen inkivääri vartalovoide - Lemony Ginger Body Lotion

Kaikkien muiden voiteiden tapaan myös kevyempi vartalovoiteeni loppui. Taannoista teemaani mukaillen myös tähän tuli inkivääriä ja sitruunaa. Säilöntäaineena viime aikoina käyttämäni Cosgard tuotti tällä kertaa ikävän yllätyksen, voide juoksettui heti säilöntäaineen lisäämisen jälkeen. Se piti vatkata vielä uudestaan pullottamisen jälkeen. Olen muutenkin tykännyt Optiphenistä enemmän, se käyttäytyy voiteissa paremmin - valitettavasti sitä ei suomalaisilta toimittajilta enää ole saanut.Sitruunainen inkivääri vartalovoide - Lemony Ginger Body Lotion

292 g  inkiväärihauduketta / ginger infusion
8 g      glyseriiniä / glycerin
44 g    inkivääruutettua auringonkukkaöljyä / ginger macerated sun flower oil
28 g    kaakaovoita / cocoa butter
14 g    emulgointijauhetta / emulsifying powder
8 g      setyylialkoholia / cetyl alcohol
6 g      setearyylialkoholia / cetearyl alcohol
3-4g   säilöntäainetta / preservative
1 g     E-vitamiinia / vitamin E oil
1 g     kauraproteiinia / oat protein
2 g     inkivääri eö / ginger eo
3 g     sitruuna eö / lemon eo


My lighter body lotion was also used by now as my all other lotions and creams, so I decided to make new batch following this ginger-lemon theme. I've used Cosgard as preservative lately, but it made a bad surprise this time. My lotion curdled right after I added the preservative, so I needed to whip it all over again after pouring it to the bottle. I like to use Optiphen as preservative, because I think it behaves a lot better than Cosgard. Unfortunately I haven't found Optiphen anymore in Finnish web stores I use. 

2 kommenttia:

  1. Nää kaikki vaikuttaa niin hyviltä tuotteilta, että kyllä harmittaa kun en ite voi käyttää. Kanarialta löysin tosin Homeoplasmine luonnonkosmetiikka rasvan, joka on hajusteeton ja sopi mulle, niin pikkasen ilahduin! Hei säkin voisit hakea Stooriin bloggaan jos on yhtään kiinnostusta, tälläselle blogille vois siellä olla tilausta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Voihan näitä kaikkia tehdä ilman tuoksujakin? Tosin kaikissa raaka-aineissa on aina omat ominaistuoksunsa, joissakin aika voimakaskin. Mutta voisit ehkä jotain kokeilla muutamalla raaka-aineella pienissä erissä? Tulee kuitenkin halvemmaksi, kuin ostaa tyyristä valmista luonnonkosmetiikkaa. Jos olet sinut jonkun kasviöljyn kanssa,niin öljy sellaisenaan, tai aloegeelin kanssa toimii moneen asiaan - niin meikinpuhdistukseen, kosteutukseen kuin hiustenkin hoitoon. Hienoa, että löysit reissusta itsellesi sopivan tuotteen, toivottavasti saat netin kautta hankittua lisää! Kiitos ehdotuksesta, kyllähän tuo voisi houkutellakin kirjoittaa "virallisemminkin", mutta bloggaan niin satunnaisesti, että se voisi olla hieman haasteellista. Mutta jos olet "tuottajasi" kanssa puheissa, niin kysäisesän vaivihkaa, mitä siellä tuumattaisiin asiasta...;)

      Poista