torstai 24. marraskuuta 2016

Kehäkukkakasvovoide - Calendula Face Lotion

Kasvovoiteenikin olivat jo finaalissa, joten tekaisin itse kasvatetuista kehäkukista tämän voiteen aikaisemman basilikavoiteen reseptiä mukaillen. Lisäsin mukaan hieman kehäkukkauutetta, joka on alkoholipohjaista. Ilmeisesti se aiheutti pienen kirvelyn, jota itse tunnen kasvoilla voiteen levittämisen jälkeen. Äitini taas ei huomannut mitään outoa, hänestä voide tuntui oikein hyvältä sellaisenaan.I didn't have any face creams left, so I made this calendula (I grew them myself) cream following that basil cream recipe I used earlier. I added little bit of alcohol based calendula extract to the recipe. That caused slightest sting on my face, but my mother didn't notice anything odd. She liked the cream as it is.

3 kommenttia:

 1. Tuosta alkoholista tuli mieleen, että kun tein puolukkakasvovettä ja pesin pullon aluksi alkoholilla, niin ihmettelin miten tämä kasvovesi saa kasvot hehkumaan ihan punaisena. Että eipä tämä puolukka kauheasti rauhoita. No se olikin se puhdistusaine sitten....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos pullon puhdistuksen jälkeen se sai olla yhtään tyhjillään, niin ohuen alkoholikerroksen pitäisi kyllä haihtua? Puolukka saattaa olla sen verran hapokas, että aiheuttaa punoitusta jo itsessään.

   Poista
  2. Huuhtelin pullon ja kaadoin puolukkanesteen uudelleen siihen. Tällön ei tullut enää mitään punotusta kasvoille. Eli alkoholi ei ollut ehtinyt haihtua vielä putilosta. Tästä siis opin taas jotain. :)

   Poista