lauantai 4. toukokuuta 2013


Suklaasaippuahalko odottelee edelleen leikkaamistaan. Seuraavan saippissatsin olisin tehnyt jo aikaisemmin, mutta noin vapun alla oli joka kaupasta kookosrasva loppu. :-( Toissapäivänä kuitenkin tein laventelisaippuaa, vähän edellistä reseptiä tuunaten.  Maseroin sitä varten laventelia öljyyn, mutta ei siitä ainakaan väriä irronnut yhtään, eikä juuri tuoksuakaan. Sitten tein laventelihauduketta siinä toivossa, että saisin samanlaisen upean värin, kuin edellistä bodylotionia tehdessä, mutta eipä onnistunut sekään - väri näet olikin tällä kertaa enemmän ruskea, kuin violetti. Mutta tuoksua ja hoitavia aineita siitä toivottavasti irtoaa...silkkiäkään en tällä kertaa lisännyt, vaikka se tosi miellyttävän tuntuiseksi saippuan tekeekin. En malttanut olla kurkistelematta muottiin, vaikka ei kai pitäisi (jostain luin, että kosketus ilman kanssa saisi aikaan sen soodakerroksen muodostumisen?). Nyt oli kerrankin koko halko geeliytynyt kunnolla. Mielenkiinnolla odotan, mitä siitä tulee!

Tilailin äsken myös tähän hobbyyn liittyen tavaraa Kiinasta. Jännityksellä odotan, tuleeko sieltä mitään, kun PayPal vähän takkuili.

Ai niin, meinasin eilen saada slaagin kun huomasin, että olin onnistunut vahingossa deletoimaan kaikki  käyttämäni reseptit, niin saippuoille, voiteille kuin muullekin kosmetiikalle. Kyllä meinasi itku päästä! Onneksi osa löytyi jossain muodossa toisista tiedostoista, mutta voidereseptit joudun kehittelemään valitettavasti uudelleen.

 
Eilen tein uuden shampoosatsin, kun edelliset alkavat loppua. Pitäisi varmaan tehdä kesäkäyttöön vähän järeämpi resepti, kun tuntuu päänahka rasvoittuvat tosi paljon  nopeammin, kuin talvella. 

Maseroin tähänkin öljyä, mutta ei siihenkään väriä irronnut . Haudukkeesta sen sijaan tuli hyvin voimakkaan väristä, mutta se  ei tainnut enää saippuaan asti väriään kantaa.  Silkin jätin tästäkin pois, ja yksi aiottu öljy vaihtui toiseen, kun sitä lorahti vähän liikaa. Hurjan hankalia kaataa, nuo Gracefruitin isot pullot! Pitäisi varmaan siirtää öljy johonkin toiseen pulloon, niin helpottuisi kaataminen ja lipsahduksetkin toivottavasti jäisivät pois.  Vähän ajattelin, että öljyt voisi siirtää kauniisiin, painettuihin  viinipulloihin ja niihin laitta sellaiset kaatonokat. Näinköhän toimisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti