sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Itsetehty puuteri - DIY powder

Ensimmäinen erä itsetehtyä puuteriani loppui, joten sitä oli tietysti tehtävä lisää. Loppuunkäytetyssä satsissa oli muistaakseni maissijauhoa, kaakaota ja kaoliinisavea, saattoi olla myös muutakin.

Uuteen erään kokeilin pitkään kaapissa odottanutta arrowjuurijauhetta, kaaakaota, carob-jauhetta, kaoliinisavea ja pinkkiä arguiletz-savea. Olisin laittanut myös hiukan inkiväärijauhetta, mutta olen ilmeisesti vienyt sen mökille, kun ei sitä keittiön kaapista löytynyt. Käytin carobia monissa ohjeissa käytetyn kanelin sijasta, koska kaneli saattaa ärsyttää ihoa tai hengitysteitä jatkuvasti tupsuteltuna. Lopputulos on edellistä erää tummempi, joten jos se on liian tummaa, niin pitää jatkaa vielä arrowjuurella puuterin vaalentamista.

Näiden itsetehtyjen puuteriseosten etu on keveys, ne poistavat turhan kiillon peittämättä kasvoja kuitenkaan jauhemaiseen kalvoon. Ne myös pysyvät koko päivän, joten puuteria ei tarvitse olla jatkuvasti lisäilemässä. Riittoisuuskaan ei ole pahasta, vaikka aineet eivät juuri mitään maksakaan - silloin, kun niitä on joka tapauksessa kaapissa.


 

Puuterin ainekset siis:

2 tl/tsp       arrowjuurijauhetta/arrow root powder
1/4 tl/tsp    kaakaojauhetta/cocoa powder
1/4 tl/tsp    carob-jauhetta/ carob powder
1/4 tl/tsp    kaoliini savea/ kaolin clay
1/4 tl/ tsp   pinkkiä arguiletz-savea/ pink arguiletz clay

The first batch of my home made powder has been used, so I needed to make more of it. There was corn starch, cocoa powder and kaolin clay in the first batch, if I remember right. 

I tried arrow root powder (that has been waiting in my cabin for a long time) this time, with cocoa powder, carob powder, kaolin clay and pink arguiletz clay. I would have added some powdered ginger too, but I obviously have been taken it to my cottage, because I couldn't find it from my kitchen cabin. I used carob instead of cinnamon (you can see cinnamon in many powder recipes), because cinnamon can irritate skin or lungs when using it often near face. The result is darker than first time, so if it is too dark I need to lighten my powder with more arrow root.

Benefits of these home made powder mixes are lightness, they keep greasy shine off without covering your face under powder mask. They stay all day long, so you don't need to put more powder during day. You don't need big amount of it, so it is economical choice, ingredients won't cost much - in case you already have them at home. 


7 kommenttia:

 1. Itse tehty puuteri on vaan niin ihanaa! Olen niin tyytyväinen että ei tarvitse mennä kauppaan ostamaan kesäksi ja talveksi eri puuteria. Senkun sekoittaa ja kokeilee mikä on sopiva sävy. En ollut edes ajatella että myös carobia voi laittaa naamaan :)

  VastaaPoista
 2. Eikä ole mitään ylimääräistä moskaa mukana! Ajattelin, että kai carobjauhe menee siinä, kuin muutkin mausteet? Ihan randomilla kokeilin, kun ajattelin kanelin voivan ärsyttää. Olen välillä miettinyt, voiko puuterini ärsyttää muita ihmisiä, yksi työkavereistani on nimittäin kaoliinille allerginen. Nämä itse tehdyt puuterit vastaavat mielestäni aika lailla kaupan värittömiä vaihtoehtoja, joten ei välttämättä tarvitse edes eri vuodenaikoihin tehdä eri sekoituksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisi että työkaverisi pitäisi olla kosketuksissa kaoliiniin jotta saa oireita.
   Minä olen vaalentanut puuteria hieman näin talvella. No, minä olenkin tällainen kalkkilaivan kapteeni :D

   Poista
  2. Kyllä miekin melkoinen valkonaama talvisin olen, vaikka aikalailla oliivi-ihoinen olenkin. :) Laiskuuttani en ole viitsinyt kokeilla eri sävyjä, kun minusta iholle ei jää samanlaista värillistä kalvoa, kuin ostopuutereissa.

   Poista
 3. Signe, is this powder like a mask or? You are saying that it stays all day long on your face, so.. I am kind of confused. Thank you for your answer!

  VastaaPoista
 4. No, not a mask :D Some call it foundation, I guess, but in my opinion that's face powder in my makeup. That won't cover anything like foundation does, so it is more like face powder. Thanks for asking, Nat, I'm sure other people (not Finnish ones) have been wondering the same thing.

  VastaaPoista
 5. I see... thank you, Signe! I almost forgot this foundation powder...
  Thank you for sharing your recipe!

  VastaaPoista