lauantai 11. tammikuuta 2014

Kevyempi vartaloivoide - Lighter body lotion

Vaikka vaahdotetut body butterit ovatkin ihania, niin tarvitsen niiden rinnalle myös jonkun kevyemmän vaihtoehdon päivittäiseen käyttöön. Edellisestä on jäljellä enää pullon pohjat, joita on jo jatkettu vedellä niiden saamiseksi ulos pullosta. Joten nyt oli korkea aika tehdä uutta tilalle. Aikomukseni oli tehdä uusi erä sitä appelsiinintuoksuista vuohenmaitovoidetta (se oli aivan ihanaa!), mutta en muistanut viimeksi Prismassa käydessäni ostaa vuohenmaitoa. Oli siis pakko ottaa käyttöön "plan B", joka tällä kertaa osoittautui aloe-piparminttuvoiteeksi. Tein voiteen jokseenkin samalla kaavalla, kuin aikaisemminkin (eli rasvat ja suhteet pysyivät samoina), mutta käytin nesteenä osin piparminttuteetä ja osin aloe mehua. Faasien (jos joku ei vielä tiedä, niin rasvojen teossa nesteet ja rasvat kuumennetaan ensin erillään, eli puhutaan vesi- tai öljyfaaseista) yhdistämisvaiheessa lisäsin sekaan myös aloe geeliä, jonka määrää en mitannut sen kummemin. Tällä kertaa lisäsin myös tavallista reippaammin piparmintun eteeristä öljyä siinä toivossa, että pirtsakampi voide piristäisi myös vähän tätä nuutunutta olotilaani.

Tavallisesti käytän faasien yhdistämisvaiheessa maidonvaahdotinta, mutta nyt tein kaksinkertaisen annoksen, eikä vesifaasin astiassa olisi mahtunut sekoittamaan enää yhtään mitään, joten kokeilin ensimmäistä kertaa blenderiä voiteen valmistuksessa. Se toimi hyvin muuten, mutta voidetta oli vähän liikaa blendrin kokoon nähden.

Tällä annoksella sain kaksi pullollista voidetta. Se on hieman liian paksua pullotavaraksi, mutta tosi hyvän ja superkosteuttavan tuntuista. Pitää varmaan seuraava hiustenhoitoaine tehdä samoilla aineksilla...Vartalovoide, aloe-piparminttu


200 g                   vesi (piparminttutee)/Water (peppermint tea)
140 g                   aloe mehu/aloe juice
10 g                     glyseriini/glycerin
62 g                     kookosöljy/extra virgin coconut oil
16 g                     aprikoosinkiviöljy/apricot kernel oil
22g                      avokadoöljy/avocado oil
20 g                     karitevoi/shea butter
16 g                     BTMS
14 g                     emulgointihiutaleet/emulsifying flakes
n. 1,5 dl               aloe geeliä /aloe gel
3 g                       Optiphen
                            E-vitamiiniöljyä/vitamin E oil

                            piparminttu eö /peppermint eo 

Even if I love whipped body butters I need some lighter version for every day use. I have just a little bit left in my body lotion bottle and I've already added some water in it to get it out of the bottle. So now it was the time to make new body lotion. I had planned to make more that orange scented goat milk lotion (it was absolutely wonderful!) , but I forget to buy some goat milk last time I went to Prisma supermarket. So I had to use "plan B" instead and that turned to be aloe-peppermint lotion this time. I made this lotion by almost the same recipe I usually use ( fats and relation were the same, I mean), but I used peppermint tea and aloe juice as liquid.  When I was mixing phases (if someone doesn't know yet,when making lotions you need to heat oils and liquids separated first and those are called water or oil phases) I added some aloe gel, I didn't measured it at all. This time I put more peppermint eo than usual, because I was hoping that this lotion would freshen up my wilted state.  

Normally I use milk foamer when I am mixing phases, but now I got double portion and my water phase jar was not large enough for mixing anything. So now I tried blender first time for lotion making. Blender worked nicely, I only got almost too much lotion in it.

I got two bottles by this recipe. Lotion is little bit too thick to the bottle, but it feels very nice and it's super moisturizing. I need to make hair conditioner with same ingredients next time, I think...


4 kommenttia:

 1. No miltä se piparminttuöljy tuntuu iholla? Ainakin huulivoiteessa se tuntuu raikkaalta. Varmaan kaikilla suomalaisia on tähän aikaan vuodesta väsynyt ja nuutunut olo kun on ollut poikkeuksellisen pimeetä. Minun parhaat piemeän ajan ystävät ovat kirkasvalolamppu ja viherpirtelöt johon laitan sitruksia niin saan mahdollisen paljon c-vitamiinia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan aikalailla samalta, kuin huulivoiteissakin. Vähän kuin miedompi versio kylmägeelistä. Miekin olen miettinyt jo monta vuotta sitä kirkasvalolamppua, onko se hyvä? Milloin käytät sitä? Haluaisin kokeilla myös sitä viime vuosien "hömpötystä", korvavaloa. Etenkin, kun ei ole ollut lainkaan lunta, tämä pimeys tuntuu erityisen uuvuttavalta. C-vitamiinikaan ei tunnu helpottavan yhtään.

   Poista
  2. Kyllä minusta ainakin kirkasvaloamppu auttaa. On paljon virkeämpi olo ja huomaan varsinkin siitä että silmät eivät ole niin "väsyneet". Pidän sitä päällä aamuisin noin 30 min eli samalla kun syön aamupalaa ja muutenkin touhuan keittiössä. Joskus viikonloppuisin kun ei ole hoppu minnekään niin pidän sitä pidempää. Minulla se ei vaikuta uneen, eli joskus olen jopa pitänyt lamppua illalla päällä.

   Poista
  3. Pitääkin sitten alkaa kytätä tarjouksia, jos vaikka raaskisin itsekin ostaa sellaisen. Tämä väsymys alkaa olla jo niin ylitsevuotavaa, että kaikki kohtuuhintaiset konstit on kyllä kokeiltava. Eikä kirkasvalolamppu olisi tällaiselle atoopikolle muutenkaan huono juttu, joinakin talvina olen käynyt sen takia valohoidossa tai solariumissa.

   Poista