tiistai 14. tammikuuta 2014

Saunayoga

En ole ollut koskaan minkään trendien perään, enkä laisinkaan mikään ryhmäliikkuja. Olen kuitenkin aina ollut melko aktiivinen liikkumisen suhteen, joten kun nyt olosuhteiden pakosta (vettä satanut viikkotolkulla, ja pikkukoiran loukattua itsensä ennen joulua ei olla päästy lenkille juuri lainkaan) on tullut totaalista taukoa, niin olotila ja selkävaivat alkavat olla aika inhoja. Siksi päätin kokeilla saunayogaa, ihan omassa rauhassani omassa saunassa.

Sain ajatuksen lueskeltuani Iltasanomien Ilona-kylkiäistä, mutta lisää liikevinkkejä löytyy esim. täältä ja täältä.
En varmaankaan tehnyt kaikkia liikkeitä ja hengityksiä aivan oikein- olen tätä nykyä jäykkä kuin rautakanki, ja stressaantuneena en oikein osaa pysähtyä ja rentoutua, vaikka näennäisesti olenkin aloillani. Virheistäni huolimatta olo tuntui virkeämmältä jo kesken joogaamisen, ja nestettä se tuntui poistavan vielä pitkään session jälkeenkin. Virkeydestä ei valitettavasti tule pysyväistä olotilaa, ainakaan yhden kerran jälkeen, mutta sen verran se kuitenkin tuntui vaikuttavan, että otan ehdottomasta tämän viikonloppurutiineihini.

Saunayoga muistutti minua jälleen kerran siitä, että kun selkäni voi huonosti, voin minä muutoinkin huonosti. Nikamalukot ja tulehdustilat vaikuttavat suoraan väsymys- ja vireystilaani, ne aiheuttavat jatkuvaa päänsärkyä ja yleistä huonoa oloa. Pitäisi siis tehdä enemmän ja säännöllisemmin sen eteen, ettei tilanne pääsisi näin pahaksi...

I have never fancied any trends and I do not like exercise in groups. I have still been pretty active what comes to sports, and now I had to keep a break (because it has been rainy for several weeks now, and my little doggie hurt herself before Christmas, so we couldn't go for a walk at all) and that affects to my feelings and back problems a lot, they are quite nasty right now. That's why I decided to try sauna yoga, in my own sauna, where everything is quiet and peaceful.

I got the idea of sauna yoga from Ilona&Iltasanomat- newspaper, but you can find more movements from here and here. I am not sure if I did every moves or inhales right - I'm as stiff as a iron stick nowadays, and when I'm stressed I cannot stop and concentrate on anything, even if I am still physically. Despite of my mistakes I felt perkier when I was doing yoga, and it removed the fluids of my body for a long time after session. That perkiness didn't stay long, I'm afraid, at least after one trying, but it felt so effective that I'm going to take sauna yoga as one of my every weekend routines .

Sauna yoga reminded me once again that when my back is not feeling good, I am not feeling good, infections and  locks in my vertebra affects directly to my tiredness and vitality, they are causing head ache and common bad feeling. I should do more things and more regularly so I could prevent the bad situation...

5 kommenttia:

 1. Miten mielenkiintoista! Löytyyköhän netistä mitään hyviä saunajooga ohjeita? Minä joogasin joskus säännllisesti kun sillä sain lihakset venytettyä kunnola salin jälkeen. Nykyään harvemmin. Minulla on ollut välipäivistä asti pikkuinen lihas kipeä aivan lapaluun vieressä ja valitettavasti siihen ei ole auttanut venyttely, hieronta, keppijumppa, sauvakävely tai vesijumppa. Jos vaikka saunan lämpö auttaisi siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkkaa nuo ylläolevat linkit, niissä on ainakin hyviä perusliikkeitä. Ja jos olet joogannut aikaisemmin, liikkeet ja hengitys varmaan onnistuvat paremmin, kuin miulla. Jos lihas on tulehtunut tai revähtänyt, niin silloin kai pitäisi laittaa kylmää eikä lämmintä?

   Poista
  2. Kiitos linkeistä! Ei se lihas tulehtunut ole, varmaan venähti kun oli vähän liian innoissani kinkunsulatusjumpassa :D Taisi vaan olla liikaa joulun levon jälkeen yhdistää samaan aamupäivään koiralenkki, sauvakävely, kahdet vesijumpat ja vesijuoksu. Ja ei, en ole millään tavalla urheiluhullu ;)

   Poista
 2. I hae never heard of it :(
  But yoga is something I have discovered latety and I really like it...And my daughters are always inspired to work with me, which is not yoga anymore but a funny exercise :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I guess you don't use saunas so often there, but here it is one of our weekly (or sometimes daily) routines. There is a sauna almost every house and apartment here.

   Poista