keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Hoitoainepala - Hair conditioner bar

Olin kyllä jo hyvinkin tuttu voidepalojen ja palashampoon kanssa, mutta hoitoainepaloihin en ollut vielä törmännyt. Nyt kuitenkin näin jutun niistä, ja koska hiusten latvani ovat vähän kuivat, enkä ole saanut sopivaa hoitoainetta kehiteltyä, päätin kokeilla tätäkin. Yhdistelin omissani Lushin ja lukemani ohjeen aineksia.

Valmistus on samanlainen, kuin voidepaloilla: rasvat sulatetaan miedolla lämmöllä. Lisätään tehoaineet ja tuoksut, sekoitetaan hyvin ja kaadetaan muotteihin. Käytin tässä silikonista jääpalamuottia, siitä saa sopivan pieniä paloja. Pienet ovat hyviä tässä, koska käytössä oleva pala on kosteassa kylpyhuoneessa. Tästä annoksesta sain reilut kolme pientä palaa.

Hoitoainepala - Hair conditioner bar

1/4     kuppia BTMS
1 rkl  kaakaovoi / cocoa butter
½ rkl setyylialkoholi / cetyl alcohol
½ rkl setearyylialkoholi / cetearyl alcohol
1 tl    argan öljy / argan oil
1 tl    aprikoosinkiviöljy / apricot kernel oil
½ tl   steariinihappo / stearic acid
½ tl   soijalesitiini / soya lecithin
½ tl   panthenol / panthenol
½ tl   papaijajauhe / papaya powder
½ tl   hunajajauhetta / honey powder
2 tbl  kofeiinia / caffeine pills
         laventelin eö / lavender eo
         Cosgard / preservative
         kauraproteiini / oat protein
         E -vitamiini / vitamin EThose lotion bars and shampoo bars were very familiar to me already, but I never had heard about hair conditioner bars before. Now I saw an article about them, and because my hair tips are a bit dry and I couldn't make fitting conditioner otherwise I decided to try this too. I combined ingredients from Lush's recipe and from the article I saw. 

The making process itself was similar to lotion bars: you melt all the fats in low heat. Then add all active substance and scents, mix well and pour to molds. I used silicon ice cube mold, because bars are small enough that way. Small is good in this use, because conditioner bar is in the bath room.2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen inci - kofeiiniakin! Jälleen kerran kiinnostaa kauheasti kuulla, miten tämä ohje toimii sinulla.

  Nyt villiyrtteilyn sesonkina kosmetiikan kokeilu on jäänyt mulla vähäisemmälle, mutta kunhan kesä etenee, niin niillekin on taas enemmän aikaa. Tuskin maltan odottaa! Ihanaa loppuviikkoa Signe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kofeiinia olen lisännyt hiushuuhteeseenkin, muistaakseni luin LisaLisen blogista, että sen pitäisi parantaa hiusten kasvua. Eipä tuosta haittaakaan ole ollut. Olen ehtinyt käyttää palaa vasta kerran, ja nyt se jäi matkasta. Vaikutti kuitenkin toimivan paremmin, kuin emulsiomaiset versiot. Vähän minua häiritsee, että tässä on suurin osa noita emulgaattoreita, mutta silti mieluummin tämä, kuin kaupan tuotteet. :)

   Poista