torstai 26. toukokuuta 2016

Yrttinen hoitoaine koirille - Herbal conditioner for doggies

Olen viime aikoina pessyt koiriani tavallista ahkerammin, mutta silti ne näyttävät koko ajan likaisilta. Liekö olemme liikkuneet enemmän metsässä ja möyrineet pellolla, en tiedä. Mutta koska tiuha pesuväli myös kuivattaa karvaa, tein kavereille taas oman hoitoaineen. BTMS alkoi olla vähissä, joten yritin kompensoida sitä lisäämällä setyyli- ja setearyylialkoholien määrää. Kompensointi ei toiminut oikein hyvin, neste ja rasvat erottuivat toisistaan, vaikka kuinka olisin sekoittanut. No, pitää vain ravistaa pulloa reippaasti ennen käyttöä.

Yrttinen hoitoaine koirille - Herbal condirioner for doggies

9     g setyylialkoholi / cetyl alcohol
9     g setearyyli alkoholi / cetearyl alcohol
6     g BTMS
15   g basilikamaseroitua aprikoosinkiviöljyä /
          basil maserated apricot kernel oil
15   g jojobaöljyä / jojoba oil
15   g kookosöljyä / coconut oil
150 g laventelihauduketta / lavender infusion
60   g aloemehua / aloe juice
30   g aloegeeliä / aloe gel
3     g Cosgard / preservative
          rosmariinin, laventelin ja sitruunan eö /
          rosemary, lavender and lemon eo
          E-vitamiinia / vitamin EI've been washing my doggies a bit more often than usual, but they are still looking dirty all the time. Perhaps we've been walking in the forest and the fields more often than usual, I don't know. But washing them so often makes their hair dry, so I needed to make conditioner for them. I didn't have so much of BTMS any more, so I tried to compensate it using more cetyl and cetearyl alcohol. That compensating didn't work at all, liquid and oils separated, no matter how hard I was whisking them. Well, I just have to shake the bottle well before using it.

2 kommenttia:

  1. Hauska kuulla, että sinulla on koiria! Meidän suomenlapinkoiraa ei juuri tarvitse pestä, paitsi tassuja ja mahanalusta kurakeleillä. Olen pessyt sen muutaman kerran kokonaan sen elämän aikana, eikä ole tosiaan koiran lempipuuhaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolta "Eläimellistä elämää" -sivun alta pääsee vähän kurkistelemaan niiden touhuja. Huomenna pitäisi tulla kolmaskin kaveri lauman jatkoksi. :) Tämäm tyyppiset rodut kuin minulla, pitäisi pestä vähintään parin viikon välein. On aika työläs jobi, ne kun pitää vielä föönätä pesun jälkeen puhtaaksi - ja monesti vielä trimmataan sitten pesun jälkeen. Olen jo useamman vuoden ajan käyttänyt pesuun omia palashampoitani, hyvin on tuntunut toimivan. Ei ole ylimääräisiä kemikaaleja, keinotekoisia tuoksuja tai väriaineita ja puhdasta tulee. On myös melkoisen paljon halvempaa, hyvät koirashampoot ja hoitoaineet kun maksavat melkoisesti.Näyttelykoirilla tilanne tietysti olisi vähän toinen, kotikoirille käy kotikutoisemmat konstit.

      Poista