keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Blogger Recognition Award



Kiitos, Virpi Yrtteilyjä -blogista! Olit nimennyt minun pienen DIY-blogini yhdeksi tunnustuksen saajista, ja perustellut valintaasi tosi ihanasti. :) 

Blogger Recognition Awardin saamiseen liittyy joitakin sääntöjä. Ne menevät seuraavasti: 

1. Tunnustuksen saamisesta tulee tehdä julkista kirjoittamalla omaan blogiin postaus palkinnosta ja liittää siihen palkinnon logon kuva. (sitähän sinä juuri luet, logo löytyy alta ;) )
2. Oman bloggaamisen historia pitää kertoa lyhyesti. (tämä löytyy blogistani "Tietoja minusta" -kohdassakin, mutta laitetaan nyt myös tähän -ehkä kaikki eivät jaksa vierittää sivua alas asti)
3. Uusille, aloitteleville bloggaajille tulee antaa ohjeita. (tässä olen vähän huono, blogeja kun on niin monenlaisia)
4. Tunnustuksen antaja tulee kertoa ja linkittää hänen bloginsa. (taisin tehdä tämän heti postauksen alussa)
5. Lopuksi pitää nimetä (suosittelen itse myös linkittämistä tässä kohtaa) seuraavat 10 bloggaajaa palkinnon saajiksi.



blogger-tunnustus

Signaturelli-blogini sai oikeastaan alkunsa joulusta 2011, kun sain yhdeltä ystävältäni lahjaksi hänen itsensä tekemän kahvisaippuan. Meni puolisen vuotta, ennen kuin raaskin ottaa lahjasaippuan käyttööni - ja hurahdin kertakäytöllä. Aloin opiskella saippuanvalmistusta itsekseni ja hamstraamaan tarvittavia välineitä, ja loppukesästä 2012 uskaltauduin ensimmäisen kerran kokeilemaan saippuan valmistusta itse. Samaan syssyyn vaihdoin kaikki pesuaineeni shampoota ja hammastahnaa myöten itsetekemääni saippuaan. Huomattuani selkeän eron voinnissani verrattuna kaupallisten tuotteiden käyttöön aloin luopua myös miltei kaikesta muusta teollisesti valmistetusta kemikaalituotteesta (joitakin luonnoskosmetiikkatuotteita lukuunottamatta). Olin ollut pienestä pitäen oikea kosmetiikka- ja kemikaalifriikki, joka asiaan oli oma tuotteensa ja se pullojen ja purnukoiden määrä oli järkyttävä. Paluuta entiseen ei enää ole, tässä asiassa sanonta "kun annoit pikkusormen, se vei koko käden" pitää prikulleen paikkaansa. Blogin perustin sitten 2013, kun ajattelin sen olevan kätevä tapa säilyttää reseptejä, jäsennellä omia ajatuksiaan, jakaa niin hyviä kuin huonojakin kokemuksia toisten harrastajien kanssa - enkä ehkä etukäteen osannut edes ajatella sitä, että näin saa luotua myös sellaisen yhteyksien verkoston samanhenkisten ihmisten kanssa, mikä ei muutoin olisi mahdollista. Toisinaan ehdin painiskella tämän kanssa enemmänkin, välillä taas tulee pitkiä taukoja. En ole koskaan ottanut siitä mitään stressiä, koska perustin blogin kuitenkin ensisijaisesti itseäni varten - enkä ole luvannut itselleni tai muillekaan, että postauksia pitäisi tulla jonkun aikataulun mukaisesti. Mielestäni harrasteblogeissa sellainen aikataulutus alkaa näkyä aika nopeasti läpi, kun jostakin olisi pakko kirjoittaa, mutta mitään aihetta ei oikeastaan edes olisi juuri nyt. 

Niin ne ohjeet uusille bloggareille...ehkä ensin kannattaa lukea jonkin aikaa mahdollisimman monenlaisia blogeja, ja analysoida niitä siltä kannalta, mistä itse niissä pitää ja mistä ei. Merkitystä on tietenkin myös sillä, alatko kirjoittaa asiablogia jonkin yhteisön kautta, vai pidätkö sitä siviilissä ihan fiilispohjalta. Kirjoitusasu ja -tyyli sekä aikataulutus ovat esimerkkejä asioista, joihin vaikuttaa blogin tarkoitus. Virpin kanssa olen samaa mieltä siitä, että asiaan pitää olla aikamoista paloa, jotta siitä jaksaa vuodesta toiseen kirjoittaa. Kuvat blogissa keventävät sen ilmettä, ovat informatiivisia ja tekevät lukemisestakin mukavampaa. Itse olen sillä kannalla, että jos kuvia käytetään, niiden pitää olla pääsääntöisesti itseotettuja, ei millään Googlen kuvahaulla haettuja. Kirjoitettuun kieleen kiinnittäisin myös huomiota, tämmöisenä pilkunviilaajana joskus häiritsevät ihan pienetkin asiat. Suosittelen myös linkkien käyttämistä, jos kysymyksessä ei ole pelkästään omien ajatusten purkaminen.

Ja sitten, ne seuraavat palkinnon saajat - Virpi oli jo ehtinyt nimetä joitakin, jotka minäkin olisin listalle laittanut. Osa nimeämistäni on ehkä saanut tämän tunnustuksen jo aikaisemmin, mutta ainakaan ihan viime aikoina en muista näistä palkinnoista lukeneeni kenenkään sivuilta. Joten... töttörötöö....Blogger Recognition Award -palkinto menee tällä kertaa


Tiina jakaa kanssamme ihania ruoka- ja leivonnaisreseptejä, jotka sopivat hyvin kaikille ravinnosta yhtään kiinnostuneille. Tiina myös kuvaa tuotoksensa kauniisti, joten esteettistä silmän ruokaakin on blogissa tarjolla.


Noora (ja nykyisin myös blogin muut kirjoittajat) jakavat usein aiheita ja tutkimustietoa, joihin ei ehkä muutoin (ainakaan allekirjoittanut) törmäisi. Esimerkkinä vaikka muovien sisältämät kemikaalit, tai mahdollisimmat luonnonmukaiset sängyt.


Eija on intohimoinen puutarhuri, joka jakaa ihania, reheviä puutarhakasvikuvia ja muutakin tietoa puutarhanhoitoon liittyen. 


LisaLisellä on herkullinen tapa kirjoittaa, joten yhdenkään postauksen lukukokemus ei ole kuiva tai tylsä. LisaLise ei niinkään jaa reseptejä, mutta muuta mielenkiintoista ja tärkeää ajateltavaa ja omia kokemuksiaan esim. erilaisiin raaka-aineisiin liittyen.


Marie jakaa paljon ihania kotikosmetiikkareseptejä blogissaan, joista usein teen omia versioitani.


Natalia jakaa ihania raaka-herkkureseptejä sekä todella kauniita saippuakuvia omassa blogissaan. Niitä on aina yhtä ihana lukea ja katsella.


Mikan blogista löytyy sekä perinteisiä, että nykyaikaisella twistillä tuunattuja perinneruokareseptejä, joita on mielenkiintoista lukea ja välillä tulee niitä toteutettuakin.


Tämä on Villikataja-blogin Anniksen yksityisempi foorumi, jossa hän jakaa paljon mm. neuleprojektiensa satoa.

...ja loput kaksi mainintaa haluan antaa pitkään hiljaiseloa viettäneille blogisteille, joilla on ollut suuri merkitys oman kosmetiikkakokkailuni saralla (ja joiden läsnäoloa täällä virtuaalimaailmassa kovasti kaipaan), eli


Kirppu on varmasti suomalaisista saippuantekijöistä se virtuoosimaisin, joka on jaksanut kokeilla vaikka mitä mielenkiintoisia tekniikoita ja on osallistunut kansainvälisiin saippuahaasteisiin. Hänen bloginsa on pitkään viettänyt hiljaiseloa. Luen silti aina välillä vanhoja postauksia uudelleen. 


Tämän blogin kirjoittaja on kärsinyt paljolti samanlaisista ongelmista kuin minäkin, joten kaikki kokeilut, saippua- ja voidereseptit joita blogista löytyy, ovat toimineet omien reseptieni pohjalla. Pähkinä, olet siis vaikuttanut suuresti minun aiempaa parempaan vointiini. Ja sinunkin vanhoihin postauksiisi palaan aina säännöllisen epäsäännöllisesti uudelleen.

Thank you Virpi from Yrtteilyjä -blog! You have named my little DIY blog as one of the prizewinners and you also justified your choise so sweetly. :) 

There are some rules to get Blogger Recognition Award. When you get the Award you need to:

1. Make it public by writing a post about the Award to your own blog and add the Award logo as well. (You are just reading my post, right? And you can find that logo above this text ;)  )
2. Tell the history of your blogging shortly. (You can find this part on my front page in section "Tietoja minusta" - that is in Finnish, so I write it here too - perhaps all you readers cannot read my language so well)
3. Give some tips and advice to new beginners. (I'm not so good at giving this kind of tips, there are so many different blog types around)
4. Tell who gave you the Award and make a link to his or her blog. (I think I did this as a first thing in this post)
5. Finally you need to name next 10 bloggers as prizewinners of the Award. (I recommend also to link their blogs here)

My Signaturelli -blog has its roots back in Christmas 2011, when I got hand made coffee soap from my friend as a gift. It took about six months before I had the heart to start using that soap - and I was hooked right away. I started studying soap making by myself and started to collect all the equipments needed, and finally in late summer 2012 I had courage to try soap making for the first time. I changed all my showering gels and shampoos and tooth paste etc. to my home made soap almost immediately. When I noticed that there was a big difference in my well being when I was using home made stuff instead of commercial products I started to give up all those other commercial cosmetic products I had (except some natural cometic products). I had been such a chemical and cosmetic freak since I was a very little girl, there was a different product for every purpose and the amount of bottles and jars was shocking. There is no way back to the past anymore, it is so true when they say "if you give your little finger for that it will take your whole hand". I started to write this blog 2013 thinking that this is a convenient way to store recipes, analyze my thoughts, share nice experiences as well as bad experiences between other soap makers - and I didn't even realize then that this is also a good way to build connections to other congenial people you would never meet otherwise. Sometimes I have more time to spend here in virtual world, sometimes I don't have time to do that at all and then there are long breaks between posts. I've never felt any stress because of those breaks, because I keep this blog mostly for myself - and I never promised to myself or to anybody else that I will post following some schedule. I think that sceduling will be a problem in hobby blogs if you should write something but you do not have any subject to write about right now - that constraint will show through the writing very soon.  

And those tips and advice to new bloggers...perhaps you should read as many kind of blogs as possible for some time and analyze them, what do you like in them and what not.  There is also significance if you are writing to some community or if you are just writing as a civil, then you can share your own feelings more. The purpose of the blog is something that affects to style of writing and scheduling, for example. I agree with Virpi when she says that a writer needs to have a passion for what she or he is writing about, without that passion you cannot write year after year about that same subject. The photos in blog make it look nicer and lighter, photos are informatic and make the reading experience nicer. I think that if you are using photos you shoud take them yourself and not use any Google image search service, at least most of the time. I also would take care of your  written language, sometimes such little things can be disturbing, for this kind of pettifogger I am at least (and I need to apologize my English, that is not one of my strenghts - so I am sorry...). I also recommend you to link your sources or other bloggers posts, at least when you are not sharing just your own feelings and thoughts.

And finally, those next prizewinners - Virpi already named some that I would have picked too. Some of my choices might have got this Award before, but I haven't noticed them recently from anyone's blog. So...[making a fanfare]...Blogger Recognition Award goes to


Tiina shares with us wonderful food and baking recipes that fits so well for anybody who is interested about nutrition. Tiina also photographs her producings so beautifully that you have eye food as well in her blog.


Noora (and some other writers of her blog nowadays) often shares subjects and studies you wouldn't think otherwise if you didn't see those in somewhere (at least I wouldn't). Good examples are those chemicals in plastic products or more natural beds.


Eija is one passionate gardener, who shares wonderful and lush garden plant photos and other information about gardening.


LisaLise has a delicious way to write so your reading experiece will never be dull or dry. LisaLise is not sharing so many recipes, but other interesting and important things to think about and also her own experiences about cosmetic ingredients, for example.


Marie shares so many wonderful home cosmetic recipes in her blog, and I often make my own versions of them.


Natalia shares wonderful recipes for raw delicasies and also very beautiful soap photos in her blog. It is so lovely to read and  see those whenever I visit her blog.


Mika shares both traditional Finnish food recipes and recipes tuned with more modern twist and it is always interesting to read about them. Sometimes I even have an inspiration to try them too.


This is more private forum for Annis from Villikataja -blog, she often shares her knitting projects here, for example.

...and last two Awards I want to give to bloggers who haven't been posting for a long time now, but who have been affecting to my cosmetic cooking sigfinicantly (and whom I miss a lot here in this virtual world), that means


Kirppu is the most virtuoso soap maker in Finland, I think. She has tried so many interesting and difficult soap making techniques and took a part in international soaping challenges. Her blog has been quiet for a long time now, but I still read her old posts again every now and then.


The writer of this blog has so similar health issues that I have, so every try outs and soap recipes and lotion recipes in her blog have been the base of my own recipes. Pähkinä, you have had so huge influence to my well being. And I read your old posts all over again too.





1 kommentti:

  1. Olipa hyviä ohjeita aloitteleville bloggareille! Olen samaa mieltä, että blogeja kannattaa katsella aluksi sillä silmällä, minkä tyyppistä itse haluaisi tehdä. Tätä kun voi tehdä niin monella tavalla. Ja se juuri on bloggaamisen hienous!

    Monia kiinnostavia blogeja sinulla on tuossa listalla, varsinkin perinneruokablogi uudella twistillä ja puutarhablogi.

    Niin ja oli kiinnostavaa kuulla, miten sinun blogisi oikein sai alkunsa!

    VastaaPoista