maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kesäisen makeaa

Eilen piti saada jotain hyvää (ja kylmää) helposti. Päätin kokeilla kookosmaitojäätelöä, josta oli ainakin Kemikaalicoctailin - ja jonkun muunkin - sivuilla. Blenderiin purkillinen kookosmaitoa, vähän hunajaa ja ruokosokeria, vaniljasokeria ja vaniljan siemeniä - ja eikun muotteihin ja pakastimeen. Hyviä tuli, eikä laisinkaan imeliä, vaikka laitoinkin enemmän makeutusta, kuin alkuperäisessä ohjeessa.

Joocos-coocos-jäde
Tänään sain vihdoin aikaiseksi laittaa kokeeksi tulemaan ruusutinktuuraa juhannusruusuista (muut eivät vielä kuki) ja ruusuvettä samaisista kukkasista, mahdollisesti saippuaa varten. Muitakin tinktuuroita on aikomus laittaa hautumaan, kunhan vain löydän ja kuivatan ensin sopivia kasveja. Useimmat löytämäni ohjeet ovat jenkeistä, ja niitä kasveja ei oikein kasva meillä... :-(

Olen tässä yrittänyt kerätä rohkeutta kirjoittaa myös englanniksi, koska osa lukijoistani ei ole suomenkielisiä ja tuon google-translatorin käännöksen eivät ole oikein päteviä. Arastelen vain huonon kielitaitoni takia...Pitäisi kai vain ottaa härkää sarvista ja kokeilla.

6 kommenttia:

 1. Minä olen oikea jäätelöaddikti. Pakastimessa on lähes aina itse tehtyä sorbettia tai jäätelöä. Kookosjäätelöä kokeilin joskus reilu vuosi sitten eri ohjeella ja se oli kaikkea muuta kuin makea. En oikein tykännyt.

  Ei minunkaan kielitaitoni ole mikään hyvä :D Senkun kirjoitan ja toivon että ymmärtävät. Onneksi blogissa käy tutumpia ulkomaalaisia lukijoilta joilta voi tarvittaessa pyytää apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkälaisella ohjeella teet sorbetteja? Tarvitseeko siihen yleiskoneen, vain pärjääkö pienemmillä masiinoilla? Olen monta vuotta halunnut kokeilla, mutta aikomukseksi on jäänyt. Maitoallergisena kaupan vaihtoehdot ovat aika vähäiset noiden jätskien suhteen...

   Poista
  2. Sorbetteja teen vaikka millä ohjeilla. Helpoin on se että soseuttaa vähän sulanneita mansikoita (tai muita marjoja) sauvasekoittimella ja lisää vähän makeutta jos haluaa tai tarvitsee. Siinä tuppaa mennä hetki, mutta tulos on hyvä. Dansukkerin sivulla on myös kiva ohje: http://www.dansukker.fi/fi/inspiroidu/jalkiruuat/samettiset-jaateloherkut.aspx Glukoosisiirapilla sorbetin koostumus on pehmeämpi. Vähän niin kuin kaupan sorbetit. Minulla on jäätelökone, mutta sen teho on sen verran huono että parhaan sorbetin saa kun pakastaa korkealaitaiseen asitiaan ja sekoittaa sähkövatkaimella useampaan otteeseen pakastuksen aikana.

   Poista
  3. Pitää ehdottomasti kokeilla! :D

   Poista
 2. Kuulostaapa ihanalta jädeltä, slurps! Olet ollut viime aikoina tosi ahkera väsäämään kaikkea jänskää - hyvä, että jollain hermo riittää!

  Ja ei kun vaan enklantia vääntämään! Tosin käyttämäsi sanasto on varmasti melko haastava, ei ainakaan heti tule mieleen kasveja enkuksi, vaikka (pseudo-) biologi olenkin:)

  t: Veljen vaimoke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilkaa työkin kotona sitä jäätelöä? Miulle tuo väsäily on hermolepoa ja pakoa arjesta. Ja nykyinen elämäntapakin tietysti...

   Poista