torstai 27. kesäkuuta 2013

Mansikkaa ja ruususiirappia

Tänä vuonna mansikkakausi alkoikin kaksi viikkoa etuajassa. Ensimmäiset luomumansikat on syöty ja pakastettukin. Ehdoton kesän ykkösiltapalani on tuoreet mansikat valkohomejuuston ja balsamico-siirapin kera. Nam!



Suoraan pellolta...

...puhdistuksen kautta...

iltapalaherkuksi!
Laitoin jokin päivä sitten ruusutinktuuraa hautumaan juhannusruusuista. Purkki on niin ruma, etten viitsi kuvata sitä, mutta laitoin juhannusruusunlehtiä myös kuivumaan tulevaa saippuaa varten.



Äsken laitoin tekeytymään myös ruusu-yskänsiirappia TheNerdyFarmWifen ohjeella. Hänellä on aivan ihania e-bookeja erilaisista jutuista. Nettisivua minulla ei ole tässä esillä, mutta yritän muistaa päivittää linkin myöhemmin. Purkkiin tuli kerroksittain ruusun terälehtiä ja sitruunaviipaleita, koko komeus peitettiin hunajalla ja sitten loppu purkki täytettiin viskillä. Ja syksyn kröhät saavat ruusuista kyytiä, toivottavasti...

Ruusu-yskänsiirappi

4 kommenttia:

 1. Tuo yskänsiirappi on hyvin mielenkiintoinen juttu. Pitää käydä vielä lukemassa lisää siitä. Luuletko että siirappi alkaa käymään kun siinä on sokeria ja alkoholia? :D
  En ole ikinä kokeillut mansikoiden kanssa balsamicoa ja vuohenjuustoa. Jääkaapissa on vajaat kilo mansikoita niin voisi vaikka huomenna kokeilla iltaruoaksi.

  VastaaPoista
 2. Hmmm...en tullut edes ajatelleeksi moista mahdollisuutta - mutta eikö käymisprosessi vaadi myös hiivaa? Syksyllähän sen sitten saa selville, kun ekat kröhät lyövät päälle... ;D
  Balsamico ja vuohenjuusto eivät ole kaikkien mieleen, mutta tämmöiselle herkuttelijalle kelpaavat kyllä. Kannattaa ainakin kerran maistaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä saa juoman käymään pelkällä sokerilla, vedellä ja inkiväärillä :) Vuohenjuustoa syön kyllä, mutta balsamico on minulle ihan uusi tuttavuus.

   Poista
  2. Nooo, paraneepahan yskä sitten (ehkä) paremmin, jos on tujumpaa ainetta... :D Balsamico sopii hyvin myös salaatille.

   Poista