perjantai 17. tammikuuta 2014

Natalian omena-banaani piiras - Natalia's apple-banana pie

Olen monta kertaa aikaisemminkin ihastellut Natalian herkullisia raakakakku- ja makeisohjeita. Tämä viimeisin onkin vähän mehukkaampi ja raikkaampi, kuin nämä raakakakut yleensä. Kaapistani ei aivan kaikkia aineita löytynyt, joten korvasin rusinat taateleilla ja karpalot tyrnillä. Yhden aineen nimeä en edes saanut käännettyä suomeksi, joten en vieläkään tiedä, mitä se olisi ollut.

Yhteen perustavanlaatuiseen ongelmaan törmään joka kerta, kun kokeilen Natalian ihania reseptejä: minun keittiökoneeni eivät ole riittäviä eivätkä riittävän voimallisia tarvittavien aineiden hienontamiseen. Olisi kiva nähdä, minkälaisilla koneilla ihmiset näitä oikeasti tekevät...

Hyvää tästä hedelmäpiiraasta tuli joka tapauksessa, voin suositella! Käykää siis kurkkaamassa resepti (ja kuvat) ja kokeilkaa sitä itse... ;) 

I have fancied so many times those Natalia's delicious recipes for raw cakes and sweets. This latest one is little bit (or a lot, actually) juicier and fresher, than raw cakes usually are. I didn't have all the ingredients in my kitchen cupboards so I replaced sultanas with dates and cranberries with sea buck thorn berries. There was one ingredient on this recipe I still don't recognize what it is. 

Every time I try Natalia's recipes, I have one major problem: my kitchen machines are not strong enough to handle these kind of ingredients. It would be nice to see what kind of machines others use when they are doing these things...

This fruit pie was still delicious, I can warmly recommend it! So check the recipe (and Natalia's photos) and try it yourself... ;)

8 kommenttia:

  1. Ok, now I see the changes you made...your recipe sounds good too! Wow, sea buck thorn berries too...interesting, Signe! I found them in shop too, but not fresh ;(. Did yo use them fresh or?
    thank you!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I used dried and powdered sea buck thorns. I have them also in my freezer, but you used dried cranberries, so I figured out that it's better use dried berries than freezed.

      Poista
  2. Ah, I forgot to mention: it's better to use a high performance blender(1000 watt or more).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I sure need to invest to good blender in some point. Mine has only 300 watts so it doesn't work well with things like this. But I still have managed to make very tasty cakes following your recipes ;D

      Poista
  3. Minäkin olen ajatellut tehdä tätä omenapiirakkaa, mutta sopivaa tilaisuutta ei ole tullut. Kun en viitsi arjeksi tehdä herkkuja. Mikä aines oli se jota et tiennyt suomeksi? Physalis vai? Se on ananaskirsikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasit oikein, juuri se. En ole ananaskirsikoita koskaan maistanut, mutta juuri eilen katselin siemeniä kesän istutuksia varten, ja ajattelin kokeilla noita. Kannattaa kyllä tuota reseptiä testata, kakku säilyi hyvänä viisi päivää. Meidän äitikin ihastui siihen kovin. :)

      Poista
    2. Kannattaa maistaa ananaskirsikoita. Ne maistuvat vähän melonille ja ananakselle.

      Poista
    3. Täytyykin sitten kokeilla, ja tilata niitä siemeniä kanssa, kuulostavat hyville! :)

      Poista