lauantai 29. maaliskuuta 2014

Lisää tyrniä - More sea buck thorn

Bongasin Gracefruitin sivuilta kätevän "kuivanaamion" ohjeen , josta tein oman versioni.

Tyrninaamio - Sea buck thorn mask

2    tl valkosavea / white clay
1,5 tl tyrnijauhetta / powdered sea buck thorn
1    tl vuohenmaitojauhetta / goat milk powder
0,5 tl hunajajauhetta / honey powder
1    kapseli maitohappobakteereita / lactic acid bacteriaKuivat aineet sekoitetaan valmiiksi, otetaan tarvittava määrä seosta ja lisätään neste ennen naamion käyttöä. Nesteenä voi käyttää esim. vettä, maitoa, jogurttia, aloe- tai hedelmämehua. Itse käytän naamioissa yleensä vettä tai soijajogurttia, joskus teetä.

Olin vihdoin sen verran paremmassa kunnossa, että pystyin lähtemään mökille viikonlopun viettoon. Vaikka vasta kirjoittelin "saunankorvikkeista", niin ei mikään kyllä korvaa pitkän kaavan saunasessiota kunnon puusaunassa jalkakylpyineen, kuorintoineen, naamioineen ja hiushoitoineen. Sen jälkeen on niin puhdas ja levollinen olo! :) Testasin myös tätä tyrninaamiota saunassa. Naamiossa on aivan ihana, hennon raikas tuoksu, vaikka siihen ei ole lisätty mitään tuoksuaineita. Tyrnijauheeni on sen verran karkeaa, että sillä on myös lempeän kuoriva vaikutus naamiossa.

I found handy " dry face mask" recipe from Gracefruit's web pages and made my own version of that. 

Mix all the dry ingredients, take little bit of the mixture and add some liquid before using this mask. You can use water, milk, yogurt, aloe or fruit juice as liquid, for example. I normally use water or soya yogurt, sometimes herbal tea. 

I was finally in so much better shape that I could go to my cottage for a weekend. I know I wrote about "saunareplacements" just a while ago, but nothing can replace old fashioned wood-warmed sauna session with foot baths, scrubs, face masks and hair conditioners. After all that you feel sooo clean, fresh and peaceful! :) I also tested this sea buck thorn mask in sauna. There is a lovely, faint and fresh scent in the mask without any added scents. My sea buck thorn powder is so rough that it makes gentle scrubbing effect in face mask. 

2 kommenttia:

  1. Loistava idea! Minä aina sekoittelen naamion valmiiksi, mutta jos kuivat aineet olisivat valmiiksi sekoitettuna niin se säästäisi paljon vaivaa. Minä nimittäin saan aina etsiä niitä aineksia ympäri kotia :D Mistä olet muuten hankkinut hunajajauhetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, aion ehdottomasti tehdä lisää valmiiksi, nyt tuota on ehkä neljään naamioon. Hunajajauhe taisi olla Gracefruitilta, tilaan sieltä pari kertaa vuodessa isomman määrän tavaraa.

      Poista