keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Vartalovoide tyrnistä - Body lotion with sea buck thorn

Tämä on jatkoa edelliselle postaukselleni. Teen usein kasvo- ja vartalovoiteet "pareittain", eli samalla teemalla. Niinpä tein nyt myös tyrnistä vartalovoidetta. Se tuli oikeasti tarpeeseen, sillä kaapistani löytyy enää paksuja vartalovoita, joita ei jokaisen suihkun jälkeen jaksa levitellä. Kehoni on viime aikoina ollut muutenkin kovalla koetuksella, joten lisähoiva iholle  ei ole pahitteeksi. Ja tämä voide tuntuu iholla todella luksukselta!

Vartalovoide, tyrni-appelsiini-tangeriini / Body lotion, sea buck thorn-orange-tangerine

340 g                   tyrnihauduke / water, infused with dried sea buck thorn
10 g                     glyseriini / glyserin
62 g                     kookosöljy / coconut oil
16 g                     aprikoosinkiviöljy / apricot kernel oil
22g                      avokadoöljy / avocado oil
20 g                     karitevoi / shea butter
10 g                     BTMS
10 g                     emulgointihiutaleet / emulsifying flakes
5 g                       setyylialkoholi / cetyl alcohol
5 g                       setearyylialkoholi / cetearyl alcohol
3  g                      Optiphen / preservative
                            E-vitamiiniöljyä / vitamin E

                            appelsiini ja tangeriinin eö / orange and tangerine eo This is follow-up for my last post. I often make my face and body lotion as "in pairs", I mean I use same theme in them. So I made also sea buck thorn body lotion now. There was really a need for that, because I have only body butters left in my closet, and they are too thick and fatty for everyday use  after showers. My body has had some rough time lately, so some extra nursing for my skin is not a bad thing. And this lotion feels so luxury on my skin!

13 kommenttia:

 1. Tämäkin voide vaikuttaa tosi ihanalta. Etsin kaupasta tyrnijauhetta, mutta löysin vain pienen pussukan tyrnikuitua ja se oli ihan superkallis. Muita marjajauheita kyllä löytyi ja myös tomaattijauhetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin ehkä paremmin onnistunut, tuntuu ja tuoksuu iholla tosi ihanalta. Sori, en ole vielä ehtinyt kysyä, mistä tyrnit oli ostettu. T., jos luet tätä, niin vastaisitko tänne suoraan, please?

   Poista
  2. Tyrnijauhe oli ostettu Kouvolan Veturista jostain joulukojusta, joten sen varsinaista myyntipaikkaa on vaikea selvittää. Prismassamme on jauhetta myös erilaisissa pakkauksissa, mutta kilohinta on reilusti 100 euroa - eli ei halpaa...

   Poista
 2. Minulla on ollut usein vähän epäonnea voiteiden tekemisen kanssa, mutta toisaalta en ole kovin syvällisesti jaksanutkaan perehtyä aihepiiriin. Juurikin mehiläisvahan kanssa olen aiemmin touhuillut. Ehkäpä nyt olisi vihdoinkin aika paneutua tähän vähän paremmin, voiteille kun olisi omassa kaapissa ihan selkeästi tilausta. Kaiken muun päivittäiskosmetiikan kun sitä tekeekin miltei nykyisin itse, joten olisi hyvä ottaa tämäkin puoli kunnolla haltuun. Kiva siis nähdä vähän mitä olet tehnyt ja millaisia kokemuksia sinulla näistä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aika terapeuttista puuhaa, ainakin miun mielestä. Jos joskus ollaan Imiksellä samaan aikaan, voitaisiin pitää vaikka voiteiden valmistusilta?

   Poista
  2. Tääh, olitkos sinäkin niiltä nurkilta? :D Maailma on toden totta pieni. Mutta idea on tosiaan kyllä hyvä, mielellään voisin opastusta huolia kyllä joskus jos samaan aikaan siellä ollaan, pääsiäisenä ensi kerran keula sinne suunnalle :P

   Poista
  3. Sieltähän mie... ;) Vietän lähes kaikki vapaa-aikani siellä suunnassa (lähinnä Rautjärven puolella), pääsiäinenkin varmasti kuluu niissä maisemissa. Miulle voi laittaa sähköpostia naturellisigne@gmail.com, jos tulee tekemisen puutetta sukulaisreissulla...kosmetiikkatarpeita en tosin yleensä mukanani, jos en etukäteen ole jonkun kanssa sopinut tekeväni jotain.

   Poista
  4. Minäpäs huutelen lähempänä noita lomia, että miltä näyttää :)

   Poista
  5. Ok, tehdään niin! :) Miulla on muutama suunnitelma takataskussa...

   Poista
 3. Excellent job! I like the idea of pairing cream and lotion!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks, Maja! I think there is a little bit more luxury in them, if they are in pairs. And this way there are not too many scents mixing together.

   Poista
 4. moikka

  vaikuttavatko noi emulgointiaineet voiteen koostumukseen kun käytät niitä noin montaa erilaista.

  10 g BTMS
  10 g emulgointihiutaleet / emulsifying flakes
  5 g setyylialkoholi / cetyl alcohol
  5 g setearyylialkoholi / cetearyl alcohol

  kuin että jos käyttäisit vaan BTS emulgaattoria. Olen itsekin tehnyt monta vuotta omat rasvani, kaupan rasvoihin en enää koskisi. Kiitos hienosta blogista ja hyvistä ohjeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi vaan, kiva jos blogistani on jotakin iloa muillekin! :) En ole varsinaisesti tehnyt vertailevia kokeita eri emulgaattoreiden kesken (pitäisi kokeilla yhtä reseptiä, jossa testaisi eri emulg.käyttöä), apinoinut vain osaavampien resepteistä, kun omiani olen rakennellut. Käytin alkuun aina BTMS:n ja e-hiutaleiden yhdistelmää, viime aikoina olen kokeillut myös noita setyyli- ja setearyylialkoholeja. Ymmärtääkseni eri emulgaattorit toimivat hiukan eri tavoin ja tukevat toistensa erilaisia ominaisuuksia. Mutta varmaan ihan toimivia voiteita saisi aikaan pelkällä BTMS:lläkin, en ole vain tainnut itse kokeilla pelkästään sitä.

   Poista