keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Pyykkisaippuaa - Laundry soap

Jälleen oli aika tehdä pyykkisaippuaa (ohje Saara Kuhan ekasta kirjasta). Nyt maltoin ehkä ensimmäistä kertaa koskaan antaa lipeäseoksen jäähtyä kunnolla. Laitoin myös muotin heti jääkaappiin, koska edellinen kuohunta, jonka ruusuntuoksuinen öljy sai aikaan, oli vielä hyvin muistissa. Nyt tuoksuna oli jämät laventeliöljystä. Sekin kuumensi saippuan jääkaapista huolimatta niin, että halko halkesi pituussuunnassa aika pahasti. Pyykkisaippuassa se ei kuitenkaan haittaa, sillä sehän raastetaan  joka tapauksessa.


Pyykkisaippua - Laundry soap

500g  kookosrasvaa/ coconut oil
180 g vettä/ water
91 g   lipeää / lye

          laventeli tuoksuöljyä/ lavender fo


It was time to make some laundry soap (recipe is from Saara Kuha's first book) again. This was maybe the first time ever that I had patience to wait until lye water was cold enough. I also put the mold to fridge, because I still remember that volcano I got last time I was making laundry soap and used some rose scented oil. Now I scented this with leftovers from lavender scented oil. That still made soap so hot despite of the fridge that the soap log cracked pretty badly. Fortunately it won't matter because laundry soap is going to be grated anyway.

2 kommenttia:

  1. Minä onnistuin melkein hajottamaan meidän uudehkon pesukoneen pyykkisaippualla... Meillä on pesuainelokerikossa läppä joka pitää laittaa alas jos käyttää nestemäistä pesuainetta. No enhän minä sitä läppää muistanut ja laitoin raastettua pyykkisaippuaa koneeseen useamman kerran kun lopulta koneesta alkoi vuotamaan vettä ja se piti kummallista ääntä. Mies kielsi etten enää saa käyttää pyykkisaippuaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei...:( Mie laitan saippuaraasteen (tai tätä nykyä mixin) pesupallossa suoraan rumpuun, siten ei ole ollut mitään probleemaa. Jos käytän huuhteluaineena etikkaa, niin se menee normisti huuhteluainelokeroon.

      Poista