torstai 11. syyskuuta 2014

Tämän vuoden tinktuuroita - Tinctures of this year

Laitoin aikaisemmin kesällä tinktuuroita tekeytymään, ja elokuun alussa sain ne pulloihinkin. Koska kamerani ei ollut käytettävissä, niin tekovaiheista ei ole mitään kuvia. Mutta tämän verran sain tällä kertaa aikaiseksi...


Uusina kokeilussa syreeni ja voikukka, sekä yskänsiirappina kuusenkerkkä. Vasemmalla kukkaiset, eli syreeni- ja sen edessä ruusutinktuura, sitten on yrttiset eli voikukka- ja laventelitinktuurat ja oikealla yskänsiirapit, ruusuinen yskänärsytykseen ja kuusenkerkkä-fenkoli-piparminttu limaa irroittamaan.

Kukkaistinktuuroinen pitäisi olla mieltä rauhoittavia, kun taas voikukalla kuuluisi olevan paljon elimistöä puhdistavia ja vahvistavia vaikutuksia. Yhden amerikkalaisen miehen mukaan hänelle oli lääkäri määrännyt voikukkatinktuuraa vakavan sairauden hoidon tueksi.

I put some tinctures to jars earlier this summer and the begin of the August I finally got them to bottles. Because I couldn't use my camera, I got no photos during the process. But this is what I did manage to make... 

Lilac and dandelion tinctures where new for me, and so is this spruce cough syrup. Floral ones are on the left, lilac and rose tinctures above it, then there are herbal ones, dandelion and lavender tinctures and cough syrups are on the right side,rosy one for irritating cough and spuce-fennel-peppermint for loosing mucus.

Floral tinctures should calm your mind and dandelion is suppose to clean and make body stronger. One american man told that his doctor had ordered dandelion tincture him for support his medication for serious illness. 

2 kommenttia:

  1. Noin monta tinktuuraa! Olet ollut tosi ahkera. Minun tinktuurat jäivät tekemättä kun en saa käyttää yhtään alkoholia :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa jäi vielä tekemättäkin...:) Tinktuuroitahan käytetään tipoittain, tai korkeintaan teelusikallinen vesilasilliseen sekoitettuna, joten ei noiden käyttämistä varmaan voi alkoholin käytöksi lukea ;)

      Poista