keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Lisää deodovertailuja - More deodo comparing

Olen aikaisemminkin kirjoittanut erilaisista alumiinittomista deoista. Silloin olin vasta ottanut käyttöön vähän tyyriimmän Avenen, joka tuntui alkuun hyvältä. Sen teho kuitenkin lakkasi miltei heti, joten en kyllä osta toista kertaa.

Käytin välillä pitkään soodaseosta, mutta kun se alkoi ärsyttää kainaloita, oli pakko turvautua taas kaupan tarjontaan. Löysin Prismasta tuolloin kaksi alumiinitonta vaihtoehtoa, Erisanin ja Laveran kehäkukan. Niistä ensimmäisenä päätyi käyttöön Laveran tuote, joka onkin ollut yllättävän hyvä. Se oli halvempi kuin apteekin Avene, mutta selvästi muita markettituotteita tyyriimpi. Erisania en ole itse vielä kokeillut, mutta työkaverini mukaan sen teho on olematon.

Jannalta sain vinkkejä myös "suolasaippuan" käyttöön, joten uskaltauduin  kokeilemaan sitä uudestaan, tällä kertaa vain kainaloiden pesuun. Se on tuntunut ainakin vielä ihan hyvältä ja tehokkaalta.

Toisesta Prismasta matkaan tarttui vielä yksi itselleni uusi deodo merkki, Born Bio, joita sai kahden tuoksuisena. Itse valitsin ruusuntuoksuisen. Tätäkään en ole vielä ehtinyt testata.

Näihin liittyen minulla on suunnitteilla yksi testierä omia kokeiluitani. Siitä lisää sitten, kun saan sen toteutettua...I've written about different kinds of aluminum free deodorants earlier. Then I had just begun to use little more expensive Avene, which felt good for start. It's effect stopped to work almost emedeatly, so I'm not going to buy an other one anymore. 

I was using baking soda mix for a long time, but when it started to irritate my arm pits, I was forced to buy something commercial again. I found two aluminum free deodos from Prisma supermarket, Erisan and Lavera's calendula. First I tried Lavera's product and it has been surprisingly good. It was cheaper than Avene I bought from pharmacy store but more expensive than other market deodos. I haven't tried Erisan yet, but my co-worker told it is totally without any effectiveness.

Janna gave me tips for using "salt soap", so I tried it again, but only for my arm pits this time. At least for now it has felt okay and quite effective.

From other Prisma-super market I bought one more new deodo, BioBorn, there were two options as scents. I chose rose scented one. I haven't tried this either yet.

I've been planning to make one experiment that has something to do with these. I'll tell more about it, when I can make it...

3 kommenttia:

 1. Minäkin olen katsonut Born Bion deodorantteja, mutta olen tyytynyt maissijauho-kookosöljy-laventeli deodoranttiin kun se toimii ja on niin edullinen. Minulla on ihan kauhukokemuksia tuosta Erisanin deodorantista. En ole todellakaan mikään herkkäihoinen ja allergioita ei ole, mutta sain siitä deodorantista muutamassa päivässä kanaloihin todella pahat punaiset ihottumat etten pystynyt käyttämään mitään kainaloissa pariin viikkoon ja sen jälkeen käytin talkkia deodorantin sijaan kunnes iho parani. Muutamat tuttavat kertoivat myös että he saivat siitä ihottumaa. Tästä on kyllä jo noin 7 vuotta niin ovat varmaan muuttaneet ohjetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa vähän samalta, kuin mitä se Tom's of Mainen deodo sai aikaan. Täytyykin sitten jättää Erisanin testaaminen loma-aikaan, että ehtii parannella vahinkoja, jos niitä tulee...eipä tuo ole keltään kehuja kirvoittanut. Mutta jos se saa hallaa aikaiseksi, niin pitääpä antaa siitä eteenpäin palautetta! Onko siulla tuossa omassa mixissä pelkkää maissijauhoa, ei lainkaan soodaa? Ja toimii silti? Mie olen sellainen hikoileva haisuli, etten uskalla kokeilla, ainakaan töissä. Mieluiten miekin käyttäisin muita, kuin kaupan tuotteita, mutta vielä ei ole "sitä oikeaa" tullut vastaan. Vaikka sooda-kookosöljy mix toimii erittäin hyvin, niin se ajastaan alkaa hiukan ärsyttää ihoa.

   Poista
  2. Ei ole kun maissijauhoa, kookosöljyä ja eterisiä öljyjä. Kookosöljy kuulemma muuttaa kainaloiden bakteerikantaa niin että ei haise mutta siinä menee muutama viikko. Mieheltä kyselen aina välillä että haisenko ja aina vastaa ei :D

   Poista