perjantai 4. huhtikuuta 2014

Puhdistuspala 3 - Cleansing bar 3

 Tässä kolmas kokeiluerä, Chlorella-puhdistuspalat.Vihreät fisut


Chlorella-puhdistuspalat / Chlorella cleansing bars

11 g      aloevoi / aloe butter
10 g      neitsyt kookosöljy / extra virgin coconut oil
13,5 g   avokadoöljyä / avocado oil
6,5 g     risiiniöljyä / castor oil
15 g      vihreää savea / green French clay
7  g       Chlorella-jauhetta / Chlorella-powder

Tästä tuli seitsemän pikkukalaa, joista ainoastaan kolme onnistuin kampeamaan ehjänä muotista ulos. Huomasin myös, että vihreä savi on paljon karkeampaa ja painavampaa, kuin valkoinen tai pinkki savi. Se jää myös helpommin astian pohjalle, vaikka kuinka yrittää sekoittaa vielä muottiin kaataessakin.

Here is my third tryout-batch, Chlorella cleansing bars.

I got seven little fish from this recipe, but I got only three of them out of the mold without breaking them. I also noticed that green clay is much more rough and heavier than white or pink clay. It stays on the bottom of the kettle very easily, even if you try to whisk it while pouring.

6 kommenttia:

 1. Sinähän olet innostunut tekemään puhdistuspaloja :) Olen huomannut saman että vihreä savi painuu pohjaan, mutta karkeudessa en ole huomannut mitään eroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäiset tuntuivat niin hyviltä, että halusin kokeilla eri variaatioita niistä aineista, mitä minulla jo oli olemassa. Vielä on ainakin yksi ajatus taka-taskussa odottamassa toteutusta... ;)
   Tajusin vasta, että tuo vihreän saven karkeus/rakeisuus teki siihen triplasavisaippuaan ne vihreät pisteet, rakeet kun eivät sekoittuneet saippuamassaan kunnolla. Varmaan eri erissä on eroja, omani ostin Gracefruitilta.

   Poista
  2. Minulla on flow kosmetiikan vihreetä savea ja sen saa hyvin sekoitettua saippuaan.

   Poista
  3. Täytyykin tsiikailla noita vaihtoehtoja. Mie vain ennätän niin harvoin kauppoihin/asioille, että kerralla jostain nettikaupasta tilaaminen on helpompaa...Mitä hintaluokkaa flown savi on?

   Poista
 2. Purkki on noin 10e eli ei kauhean edullista, mutta on kyllä riittoisaa kun sama purkki on kestänyt pari vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä tuon purkin kokoa, mutta jos ajattelee noita tilattavia savia, jotka ovat n. 3,50-5,00 e/50 g (eikä niistä saa montaa juttua tehtyä)+postikulut, niin ei se kalliilta kuulosta. Olen käyttänyt savea nyt niin moneen tuotokseen, että alkavat kohta taas loppua...harmi, etten älynnyt tilata lisää, toissapäivänä tuli juuri Gracefruitin tilaus...

   Poista