tiistai 6. toukokuuta 2014

Hammastahna - Tooth paste

Käytän yleensä hammassaippuaa, mutta nyt tein vaihteeksi tahnaversion hammasputsariksi. Ohje on vanha tuttu, mutta "mausteet" uusia. Tämä versio jättää suuhun mielyttävämmän maun, kuin aiemmat tekeleet.

Sisällä on vielä sen verran viileää, että kookosöljy jämähti heti.


Hammastahna/ Toothpaste:

1    rkl neitsyt kookosöljyä / extra virgin coconut oil
1½ rkl valkosavea / white clay
1½ tl ksylitolijauhetta / xylitol powder
1    tl ruokasoodaa / baking soda
10 tippaa sitruuna-aromia / lemon flavour oil
10 tippaa sitruuna eö / lemon eo
10 tippaa inkivääri eö / ginger eo 

I normally use tooth soap, but now I made tooth paste for a change to clean my teeth. The recipe is old and familiar, but "spices" are new for me. This version leaves more pleasant taste in my mouth than my earlier doings.

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen ja raikas makuyhdistelmä. Minä en ole vielä raaskinut ostaa isoa pussia xylitolia kun sitä tarvitsee niin pienen määrän hammastahnaa varten. Eli sinnittelen suolan ja soodanmaun kanssa (yök) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulla ksylitoli on about maustepurkin kokoisessa sirotinpakkauksessa, eikä muistaakseni maksanut montaa euroa. Sillähän voi halutessaan makeuttaa muutakin, Prisman sokerihyllystä omani löysin. Laitatko siis hammastahnaasi suolaa? Tuo ylläoleva on kyllä makunsa(kin) puolesta kokeilemisen arvoinen, vaikkei edellinenkään erä pahalle maistunut. Fluoria en ole lisännyt tuohon, kun meilläpäin on tosi fluoripitoinen vesi, ja en oikein tiedä, mitä fluorista pitäisi ajatella. Meillähän sitä hehkutetaan, mutta jenkeissä on ihan mustalla listalla...

   Poista
  2. En tiedä mikä ajatuskatko on ollut aamulla, mutta en käytä suolaa hammastahnassa :) Minä olen löytänyt ksylitolia vain yli puolen kilon pusseissa ja ne on ollut 10 euron hintaisia. Joskus Prismassa oli sirotinmallia mutta siitä on jo useampi vuosi.

   Poista
  3. No, soodahan maistuu aika suolaiselta, joten ehkä mielleyhtymä johtui siitä... ;) Miun pitäisi joskus tehdä keräilykierros meidän Prismassa ja lähettää siulle paketti - ainakin muutama viikko sitten oli meillä vielä sirotinksylitolia. Ja nyt oli tullut sitä tyrnijauhettakin taas, kilohinta tosin on suuri, mutta myyntierä maksoi 3,90.

   Poista