maanantai 12. toukokuuta 2014

Herkälle iholle - For sensitive skin

Yhdellä ystävälläni on erittäin herkkä iho, ja juuri nyt hän on pitkällä ja vahvalla lääkekuurilla aikuisiän aknen vuoksi. Hän on epätoivoisena yrittänyt etsiä kasvovoidetta, joka sopisi hänen rajusti kuivuvalle iholleen. Vein joulun alla hänelle ruusuvoidettani, joka sopii hyvin itselleni ja äidilleni. Jokin aine voiteessa kuitenkin aiheutti ystävälleni kirvelyä, joten mitään sellaista voidetta, jossa on säilöntäainetta, eteerisiä öljyjä tai emulgointiaineita en uskalla hänelle enää tarjota. Hän kokeili kertaalleen "geelivoidettani" ja sen päälle voikukkasalvaa, ja koska ne kuulema tuntuivat hyviltä, eivätkä aiheuttaneet mitään oireita, niin tein hänelle omat purkit niitä.Geelivoiteessa on puolet rypäleensiemenöljyä ja puolet aloe geeliä. Salvassa on voikukkauutettua oliiviöljyä ja mehiläisvahaa.

One of my friends has very sensitive skin and right now she has very strong long term drug regimen because of adulthood acne. She has been desperate to looking for right face cream for herself, her skin dries badly right now. I gave her my rose cream before last Christmas, because that's perfect for me and my mum. Something in the cream made her skin sting, so I cannot offer her anything with preservative, essential oils or emulsifiers anymore. She tried once my "gel cream" and dandelion salve on that and because they felt fine and caused no reactions I made own jars for her.

There is ½ grape seeds oil and ½ aloe gel in gel cream and dandelion infused olive oil and bees wax in the salve.

4 kommenttia:

 1. Tuota geelivoidetta olen katsellut jo aiemmin Kirpun linkkaamana versiona, silloin jo mietin että pitäisi testata kyllä itsekin. Olen yhä vakuuttuneempi siitä, että voisi toimia minullakin hyvin :) Omakin ihoni on hurmaava sekoitus herkkyyttä ja punoitusta, atopiaa sekä aikuisiän aknea. Onnekseni ruokavaliomuutosten ja kosmetiikkakokeilujen jäljiltä atopia ei ole ollut aktiivinen pariin vuoteen ja aknekin on aika hyvin hallinnassa nyt kun pahimmat ilman hormonaalista ehkäisyä - raskaus - imetys - paluu hormonaaliseen -kierron keikaukset ovat nyt menneet ohi. Mutta kyllä sen tosiaan huomaa, että jos ei kosteutus ole kohdallaan, heti se näkyy monena ongelmana. Mutta jospa sitä aloe veraa saisin joskus hommatuksi, niin voisin kokeilla mitä oma naamani tästä tykkäisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ainakin kokeilla, on toimiva monenlaiselle iholle. Aloe geeliä löydät helpoiten ehkä apteekista, maksaa n. 8 e/100g. Ja sopivia öljyjä siulla on varmaan kaapissa saippuoita varten. Kukaan tuota seosta kokeilleista ei ainakaan ole vielä valittanut, ettei toimisi... ;)

   Poista
 2. Oliko ruusuvoiteessa aloe-geeliä? Itselläni on vissiin joku aloe-allergia kun se kutisee kasvoilla ja aiheuttaa läjän näppylöitä... Milläköhän sen voisi korvata noissa voide-ohjeissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusuvoiteessa ei ole aloeta, mutta tuossa "geelivoiteessa" on aloegeelin lisäksi vain öljyä. Varmaan aloe voi allergisoida siinä, kuin mikä tahansa muukin kasvi tai aine, mutta veikkaisin aiheuttajaksi säilöntäainetta, jota valmiissa geeleissä aina ymmärtääkseni on sen prosentin verran. Itse käytän voiteissa usein yrttihaudukkeita, jotka on tehty kuivatuista yrteistä, tai ruusuvoitessa olen käyttänyt tuoreista ruusuista tehtyä hauduketta. Toki valmista ruusu- tai appelsiinivettä voi käyttää myös, tai pelkkää vettäkin. Täytyy vain muistaa, että AINA jos mukana on nestettä, niin pitää käyttää myös säilöntäainetta. Vain täysin vedettömät voiteet säilyvät ilman.

   Poista