keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Nestemäinen "Tiikeribalsami" - Liquid "Tiger Balm"

Marie esitteli oman versionsa tästä kätevästä roll-onista, joka on helppo kuljettaa mukana missä tahansa. Heti ohjeen nähtyäni ajattelin, että tätä on pakko kokeilla, kunhan ainoa sopiva roll-on pulloni tyhjenee teepuuöljystä. Varastojani penkoessani löysinkin kuitenkin aivan uuden pullon, jonka olin joskus tilannut. Ja koska nivelsärkyni ovat olleet taas jatkuvasti pahenivia, päätin kokeilla samantien omaa versiotani Marien reseptistä. Varsinaista vaivaahan tämä tuote ei tietenkään poista, mutta kyllä se kipuja helpottaa.Nestemäinen "Tiikeribalsami" - Liquid "Tiger Balm"

Viru-valgea / vodka
24 tippaa piparminttu eö / peppermint eo
12 tippaa inkivääri eö / ginger eo
10 tippaa kamferi eö / camphor eo
5 tippaa sitruuna eö / lemon eo
5 tippaa laventeli eö / lavender eo
4 tippaa kaneli eö / cinnamon cassia eo

pieni roll-on pullo, Marie suositteli 5 ml ( little roll-on bottle, Marie recommend 5 ml)

Tämä tavara on vahvaa, ja se voi ärsyttää ihoa, joten kokeile varovasti!

Marie introduced her version of this very handy roll-on, which is easy to take with you anywhere you go. As soon as I saw the recipe I thought that I had to try this, when my only fitted roll-on bottle will be empty, now there is tea tree eo in it. I was looking for something else from my cabins when I found a brand new roll-on bottle I bought some time ago. And because my joints are aching more and more all the time, I decided to try my own version of Marie's recipe right away. Of course this product cannot take the problem away, but it really helps with the pain.

This is heavy stuff and it can irritate your skin, so be careful when you test it!

15 kommenttia:

 1. Toimiiko tämä todella?! Minulla on ollut toinen jalka kipeä helmikuusta lähtien ja siihen lääkäri määräsi vaan "buranaa ja lepoa". Aika monta kuukautta on mennyt ilman tulosta niin voisin kokeilla jotain tämänlaita. Haiseeko tämä samalle kuin perinteinen tiikeribalsami?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin miun lukuisia särkeviä niveliä tämä on helpottanut, samoin isäni kipeitä polvia. Puolet tuosta pullosta on mennyt, tein sen viime viikolla. Varsinaista vikaahan aine ei tietenkään korjaa, mutta auttaa kipuun aina vähäksi aikaa. Olen itse niin kyllästynyt särkylääkekierteeseen, joka ei ole tuonut apua, joten olen ollut valmis kokeilemaan melkein mitä vain. Toinenkin tuote on kokeilulistalla, kunhan vain ehtisin tehdä sen. Balsamin tuoksu on hyvin samanlainen, kuin perinteisessä versiossa. Kamferi tuoksuu eniten läpi, ja tuntuu pitkään nenässä. Kokeile kuitenkin varovasti, tuo voi suuren eö-määrän takia ärsyttää ihoa. Osan alkoholista voisi ehkä korvata vaikka manteliöljyllä, jotta tuote ei haihtuisi iholta niin nopeasti. Onko siun jalkaan sattunut jokin, vai onko se kipeytynyt muuten vain?

   Poista
 2. Siinä on krooninen tulehdus jalkapohjassa johon lääkäri aluksi määräsi vahvaa särkylääkettä, mutta pystyin syömään sitä vain 3 päivää jonka jälkeen minulla oli vatsa niin kipeä etten pystynyt syömään sitä. Eli ohjeen on geelipohjalliset, burana ja jumppa eikä se ole siihen vaikutanut juurikaan. Vesijumppakin kipeyttää jalan. Kaiken kukkuraksi onnistuin kaatumaan rappusissa ja nyrjäytin saman jalan nilkan niin että niveleside repesi. Manteliöljy voisikin olla aika kiva juttu. En yhtään pidä tiikeribalsamin hajusta, mutta jos sitä laittaisi yöksi ja sukat jalkaan niin se voisi olla mielyttävämpää. Ja jalan kannalta aamut ovat hankalimmat kun ei yhtään pysty astumaan muulle kuin varpaille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, kuulostaa pahalta... :( Ei se kyllä taatusti millään buranalla parane. Suosittelisin piikkimattoa, mutta jos jalalle ei pysty astumaan muutoinkaan, niin et sie kärsi seisoskella piikkien päällä varmasti mitenkään. Se on aika hyvä kaikkiin särkyihin, jalkapohjissa on vielä niin paljon akupisteitä, jotka vaikuttavat koko kroppaan. Oikea akupunktiokin voisi auttaa? Tulehdustilaan lämmin ei välttämättä ole hyväksi, mutta yön aikana ainakin balsami saisi vaikuttaa rauhassa. Oletko kokeillut kylmäkylpyjä jalkaan?

   Poista
  2. Jalka ei ole koko ajan kipeä, mutta aamuisin ja rasituksen jälkeen. Rasitus tarkoittaa siis esim. 1 km rauhallista kävelyä. Pikkimattoa voisin lainata äidiltä tai siskolta. Minulla on semmoinen kapula jonka pitäisi venyttää, mutta siitä jalka tulee vain kipeämmäksi. Akupunktiota mietin, mutta se on niin kallista että en ole vielä raaskinut kun pärjäilen kivun kanssa. Kylmäkylpyä en ole kokeillut kun inhoan kylmää :)

   Poista
  3. Ensinnä empatia Kirpulle, kuulostaa tuskalliselta! Oletko ihan merisuolakäärettä kokeillut? Minulla on siis itselläni invanilkka (ja toilailujen jälkeen vielä polvikin, hetkellisesti ainakin) ja sitä olen kipukausina ja ärtyneenä hoidellut merisuolahauteella. Ihan siis litraan vettä noin 3 rkl merisuolaa, kastellaan kangas siinä ja asetellaan ärtyneelle kohdalle. Siihen voi laittaa vielä tuorekelmua ja lämmintä vilttiä päälle ja antaa olla silleensä, voi auttaa isostikin (eikä pitäisi ainakaan haitaksikaan olla).

   Ja tiikeribalsamin nestemäinen versio kuulostaa mielenkiintoiselta. Yleensä olen ollut aika kivuton *koputtaa puuta*, mutta on aina hyvä jos on tiedossa kikkoja asioiden hoitamiseen vastaisuuden varalle.

   Poista
  4. Lainaapa sitä piikkimattoa, ja kokeile seisoskella sukat jalassa sen päällä aamuin illoin muutaman minuutin, vaikka hampaita pestessä. Tulehdukseen se kylmä olisi kyllä hyvästä...Anniksen suolakäärekin kuulostaa mielenkiintoiselta, sitä ainakin olisi helppo ja halpa kokeilla!

   Poista
  5. Kiitos molemmille sympatiasta :) Ei pidä valittaa liikaa, mutta onhan tämä todella turhauttavaa. Ja näin minä saa hyviä vinkkejä ;) En ole kuullutkaan merisuolakääreestä. Pitää kokeilla. Olen kyllä samaa mieltä Signen kanssa että ei mielellään lämmintä kun kantapäässä ja jalkapohjassa on koko ajan tulehdustila. Pitää kysellä jos jompi kumpi raaskisi lainata piikimaton. Ostin eilen uudet geelipohjalliset kenkiin kun edelliset kantamalliset eivät tahdo pysyä kevätkengissä.

   Poista
  6. Sitä vartenhan täällä ollaan, että jaetaan itselle toimivia juttuja toistenkin käyttöön! ;) Unohdin sanoa, että jos et ole ennen kokeillut piikkimattoa, niin varaudu juomalla paljon vettä - miulla eka kokeilu poisti kolme päivää nestettä aivan törkeän paljon, jolloin tulee helposti päänsärkyä.

   Poista
  7. Olen pari kertaa kokeillut makoilla piikkimatolla, mutta siitä on tullut vain huono ja huomaava olo. Toivon että seisominen olisi mukavampi vaihtoehto. Juon muutenkin 3 litraa vettä päivässä kun en oikein juo muuta kun aamulla mukillisen teetä. Maitoa en saa juotua noin vaan ja kuplajuomista en pidä.

   Poista
  8. Vau! Merisuolahaude toimi oikeasti :) Kastelin vanhan urheilusukan suolaveteen ja pidin sitä 45 min. Huomasin heti eron että jalkaa ei kivistänyt niin paljon. Eihän se kaikkea kipuja vie pois, mutta helpotti huomattavasti. Olkoon vaikka plaseboa mutta meinaan kokeilla tätä illalla uudestaan.

   Poista
  9. Jei :D Hyvä jos oli apua! Minulla on autellut useasti ja tosiaan on hurjan helppo/halpa toteuttaa, joten kokeilemisessa ei menetä mitään. Ja itsekin olen muutamassa hoitojutussa välillä pohtinut, että onko kyse oikeasta tehosta, plasebosta vai näiden yhteisvaikutuksesta, mutta henkilökohtaisesti itseäni hoitaessani asia on se ja sama, pääasia että jokin tuo helpotusta ja auttaa. Ja onhan sekin hieno asia loppujen lopuksi, jos oma psyyke on niin tehokas hoitaja, että korjaa kehoa pelkällä lumehoidolla :)

   Poista
  10. Olen samaa mieltä, pääasia, että olotila helpottuu, jos kyse ei ole hengenvaarallisista sairauksista. Mietiskelin eilen, että voisin kokeilla tuota suolahaudetta kokovartalokylpynä, kun kipeitä niveliä on niin monta...mitäköhän viemärit tykkäävät, jos kippaan ammeeseen monta kiloa suolaa...?

   Poista
 3. Good luck with testing. I see you used vodka, how about oils insead? Some light, easily absorbed?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I've already used half of that bottle, it really helps with the pain. The idea of vodka is that it evaporates so quickly that you can use the balm in every place and don't need to wait the stuff to dry or absorb. But I'm going to try "tiger cream" and "tiger salve" as well... :)

   Poista