sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Hiusten hennaus nro 2

Siirryin siis kaupan kotiväreistä (takaisin) hennaukseen noin viisi viikkoa sitten. Viidessä viikossa oli ehtinyt kasvaa melkoinen juurikasvu, joten viikonloppuna oli uuden hennakäsittelyn aika. Tein samanlaisen sekoituksen kuin ensimmäiselläkin kerralla, eli paketillinen Satva-hennaa marketin hyllyltä, paprikaa, nokkosta, vettä, sitruunamehua, omenaviinietikkaa, hunajaa ja ruokaöljyä hautumaan noin vuorokaudeksi. Olin tällä kertaa laittanut liikaa vettä, sillä mössö alkoi valua ja sotki huomattavasti enemmän, kuin ensimmäisellä kerralla.

Mökillä en voi laittaa väriä kylpyhuoneen peilin edessä, joten tarvitsin avuksi kaverin. Tällä kertaa nakki napsahti äidilleni, joka onnistui hommassa hienosti - vaikka roiskikin hennaa jokapaikkaan. Onneksi ei ulkona sotkiessa haitannut... Valuvammassa seoksessa oli se hyvä puoli, että se oli helpompi huuhtoa pois, kuin ensimmäisellä kerralla. Vettä tosin meni valtavasti. Vähän jännitin, miten huuhtominen ilman suihkua sujuu, mutta huuhdoin mössöä upottamalla pääni vedellä täytettyyn lasten(= koirien) ammeeseen, veteen olin lorauttanut sekä kaupan (hyi minua!) shampoota että hoitoainetta. Ja huuhtominen olikin näin  helpompaa, kuin kotioloissa.

Koska värjäyssessio oli iltamyöhälla, en jaksanut hautoa valuvaa väriä päässäni aivan niin kauan, kuin pitäisi. Mutta vaikka lopputulos on nyt hailakampi, niin se on myös luonnollisemman näköinen, kuin viimeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti