lauantai 27. heinäkuuta 2013

Tinktuurat pulloihin - tinctures to their bottles

Tänään pääsin pullottamaan monta viikkoa hautumassa olleet tinktuurani ja yskänsiirapin (paitsi flunssatinktuuraa, sen tein myöhemmin kuin muut). Ruusutinktuura pääsi asumaan siihen ihanaan olutpulloon, muut saivat kodeikseen neliskulmaiset öljypullot. Hetihän kaikkia piti myös maistaa. Yskänsiirappi ei maistunut käyneeltä, kuten Kirppu pelkäsi hunajan sokerin takia käyvän. Tehosta en vielä tiedä, kun ei onneksi ole yskää. Ruusu-, laventeli- ja unitinktuuroita maistoin veden kera. Ruusu ei maistunut miltään, mutta sen pitäisi tasoittaa mielialaa seesteisemmäksi. Laventeli oli voimakkaamman makuista, ei pahaa, ja sillä pitäisi olla samansuuntaisia vaikutuksia. Unitinktuura maistui selvästi yrttiseltä. Vaikutusta (tai sen puutetta) on vielä mahdoton arvioida - maistoin kaikkia ehkä vartti sitten...

Today I put my tinctures and my cough remedy to bottles (except flu tincture, that I made lot later than others). Rose tincture ended up to that beautiful beer bottle, others new homes were square oliveoil bottles. Of course I needed to taste them all right away. Cough remedy didn' taste fermented as Kirppu thought it might because of the sugar of the honey. I don't know yet if it is effective, because I fortunately don't have any cough right now. Rose-, lavender- and sleeping tinctures I tasted with water. Rose didn't taste anything, but it should make me more calm minded. Lavender tasted much more, not badly, and it is supposed to effect almost the same way. Sleeping tincture tasted like herbs. Any effectives (nor lack of them) can't be estimated yet - I tasted them all about fifteen minutes ago...

2 kommenttia:

  1. No, ainakin viime yönnä nukuin pitkästä aikaa kohtuullisen hyvin edes jokusen tunnin. :) Täytyy testata työpäivien iltoina ensi viikolla, auttavatko yhtään sitten työstressin keskellä.

    VastaaPoista