tiistai 23. heinäkuuta 2013

Sitruunapiiras - Lemon pie

Sunnuntaina yritin vihdoin uudestaan sitä sitruuna-marenki-saippuakakkua, joka ekalla kerralla meni täysin mönkään. Katselin edellisenä yönä muutaman videon siitä, miten se ehkä pitäisi tehdä, jos aikoo saada siitä kakun näköisen. En ole siis tehnyt edes kaksiväristä, saatika  kerros- ja pursotettua saippuaa aikaisemmin (paitsi se mönkään mennyt yritys). Tein tupla-annoksen yhtä luottoreseptiäni ja jaoin massan ensin kahtia. Toisen puoliskon värjäsin teelusikallisella kaakaojauhetta, jonka sekoitin pieneen määrään öljyä, enkä suoraan koko rasvamäärään, niin kuin yleensä. Tuoksutin sen yhdellä tuoksulamppuöljyn jämällä, jolloin sain massan hieman jämähtämään. Se ei haitannut, päinvastoin, koska siitä oli tulossa piirakan pohja. Toisen puolikkaan jaoin taas kahtia, joista toisen puoliskon värjäsin pieneen öljytilkkaan sekoittamallani currylla ja inkiväärillä, joista olisi pitänyt tulla keltaista. No, sitruunasta taisi tulla ennemmin tomaatti-porkkanakiisseli, mutta muuten se onnistui ok. Loput saippuamassasta käytin sellaisenaan pursotukseen ja muutamaan koristekokeiluun, sitä oli selkeästi liian vähän. Muita ongelmia ei tällä kertaa ilmennyt, kuin että vain muutaman kerran käytetty sauvasekoittimeni hajosi liitoskohdastaan ja on nyt käyttökelvoton. :-(

Pohja...
...kiisseli...

...ja kuorrutus.
Last Sunday I finally tried again that lemon-meringue-pie-soapcake which went totally wrong last time I tried it. I watched few videos how layered soap cake is supposed to do if you want it also to look like a cake. I haven't done even two coloured or layered or frosted soap before (except that one which didn't manage). Now I made double portion  one of my favourite soaps and then I splitted it for two. Another half I coloured with one tea spoon of cocoa powder which was mixed with little amount of oil, usually I mix it straigth to the oils. I use some old fragrance ment for fragrance lamp and that made soap to thicken pretty much. That was ok, because that part was supposed to be the bottom of the cake. Another half I splitted again, and one of those halves I coloured with curry and ginger mixed in little amount of oil. That was supposed to be yellow but now that "lemon" looks more like tomato or carrot. Otherwise it was ok. Rest of the soap I used as it was for frosting and few try outs for decoration, but there was obviously too little of soap. Any other problems I didn't have this time, except my almost new stick blender broke apart and is useless now. :-( 

Koristekokeilut eivät onnistuneet, joten siitä sotkusta pitää muovailla jotain muuta. Itse kakku onnistui muuten ihan kivasti, mutta "sitruunasta" ei tullut laisinkaan keltaista, ja sitä oli muutoinkin liian ohut kerros.

Tästä piti tulla perhosia piparimuotilla...

...näistä nappeja ja kameekuva


...ja tuli jotain sinne päin.


My decorations didn't work out at all, so I need to make something else with that mess. The cake itself is quite pretty otherwise than that yellow "lemon" is not yellow and that supposed-to-be-yellow layer is too thin. 

Valmis kakku

7 kommenttia:

 1. Wow, is that really soap?! It looks positively scrumptious...great job on the piping too!!! Sorry about your stick blender though :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks, Cee! :) Obviously I can't get everything right at the same time, now I'm not happy with the colour. But at least now I know that I can do layered and piped soaps right.

   Poista
  2. Cee, I accidentally took off your other comment from "Avocadokakku", but kookoslastu is coconut chips. I can translate the recipe later.

   Poista
 2. Kakusta tuli tosi nätti. Minä olen ihan onneton pursottamaan, niin en edes uskaltaisi tuommoista kokeilla.
  Miten se sauvasekotin nyt tollai hajosi? Kai siinä on takuu voimassa? Varmaan harmittaa.

  VastaaPoista
 3. Juu, aika tavalla jännitti, kun en itsekään ole pursotuksia ja koristeluita paljon harrastanut. Olen tilannut DeAgostinilta niitä kakkulehtiä ja jotain vinkkejä ja välineitä saanut niistä.

  Pitää katsoa, löydänkö sauvasekoittimen kuitin vielä. Muistaakseni ostin sen alkuvuodesta, joten kai takuu vielä olisi voimassa. Se hajosi siitä kohdasta, mihin sekoitin osa tulee kiinni - osa suli ja silppuuntui täysin. :( Onneksi ei ollut kallis, mutta kyllä se silti suututtaa.

  VastaaPoista
 4. Hieno saippuakakku! Minä en villeimmissä unissanikaan ole (vielä) ajatellut saippuamassan pursottamista. Toivottavasi saat palautettua sauvasekoittimen ja uuden tilalle. Kuulostaa kummalta hajoamiselta, ettei olisi jokin valmistusvirhe siinä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos! On se miustakin aika soma, vaikka väritys ei onnistunutkaan. :) Seuraavaksi haluan kokeilla pursotettuja kuppikakkusaippuoita. Miulla menee kaikki yrityksen ja erehdyksen kautta, kun ei kokemusta vielä kovin paljon ole.

  Sen siitä saa, kun ostaa halvinta p....a. Se liitoskohta oli miusta aiempaan verrattuna alunperinkin kummallinen, kun se kierrettiin kiinni toiseen suuntaan, kuin vanhassa sekoittimessani.

  VastaaPoista