tiistai 30. heinäkuuta 2013

Vuoden vitamiineja - Vitamins of the year

Viime viikonloppuna alkoi uusi marjasesonki, tällä kertaa vadelmilla ja viinimarjoilla. Saimme ensimmäistä kertaa omista puutarhavadelmista pakastettavaksi asti, jopa 9 litraa kerralla muutamasta pensaasta!


 Ja marjoilla oli sekä kokoa, näköä että makua.

Jos satut olemaan punaväriallerginen, kuten itse olen, niin onneksi löytyy marjoissa muitakin vaihtoehtoja, kuin punaisia. Esimerkiksi keltainen vadelma ja valkoinen, vihreä tai vaaleanpunainen viinimarja ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia.Last weeked we started second berry season of the year, this time with rasberries and currants. At the first time there were enough rasberries to put them to freezer, even 9 litres at once from few bushes! 

And those berries had the size, looks and flavour.

If you  are allergic to red coloured vegetables, fruits and berries, you fortunately have other alternatives than red berries. You should try yellow rasberries or white, green or pink currants, they all are definetly worth to try.

4 kommenttia:

 1. Vau, keltaisia vattuja! Ihan kun olisivat kultaisia. Maistuvatko ne samalle kuin tavalliset? En ole kuullutkaan että punaväriallergia vaikuttaisi myös luonnontuotteisiin. Luulin että se koski ainoastaan keinotekoista punaista väriä.

  VastaaPoista
 2. Maku on kyllä erilainen, en osaa oikein kuvailla, kun en ole montaa vielä maistanut.En tiedä, onko samasta allergiasta kyse, mutta minulla (ja monilla muilla ruoka-allergikoilla) punaiset tomaatit, oranssit sitrukset ja tätä nykyä myös punaiset marjat aiheuttavat oireita.

  VastaaPoista
 3. Oi mikä saalis! Minä olen rämpinyt luonnonvatukoissa, ihan kivasti on sieltäkin tullut. Kauanko teillä on nuo vadelmat olleet, eli kauanko kesti että alkoivat antaa satoa hyvin? Kurja juttu tuo allergia.

  VastaaPoista
 4. Jos en ihan pahasti valehtele, niin kaksi vuotta sitten on istutettu muutama pensas, jotka ovat sitten itsekseen villisti levinneet. Nyt saa ekaa kertaa pakastimeen asti marjoja. Onhan kaikki allergiat tietysti kurjia, mutta yritän olla iloinen siitä, ettei ole toistaiseksi mitään hengenvaarallisia, ja että korvaavia tuotteita voin aika huoletta käyttää.

  VastaaPoista