lauantai 20. heinäkuuta 2013

Karkkikauppa ja muuta hyvää - Candy store and some other treats

Nyt löytyi tälle mammalle uusi karkkikauppa! Punnitse&säästä -kaupasta löysin nääs ihania, tummalla suklaalla kuorrutettuja hedelmiä, marjoja ja pähkinöitä, sekä monenmakuisia nougatpatukoita (maistuvat lähinnä halvalta, eikä nougatilta). Tähän asti olen suru puserossa vain kuolannut kauppojen tarjontaa, mutta nyt minäkin voin herkutella.


Viimeisten lomapäivien kunniaksi halusin satsata vielä ruoanlaittoon, kun kohta siihen ei taas ole aikaa eikä energiaa. Kesän ensimmäiset kanttarellit ja vaalimani munakoiso päätyivät lasagneksi. Jälkiruoaksi tein pitkästä aikaa tiramisua - ja koska sopivia astioita ei jostain syystä löytynyt, niin tein sen leipävuokaan ( tai kahteen, joista toisen tyrkkäsin pakastimeen). Nyt voinkin mässätä koko viikonlopun, nam!

Ei kaunista katseltavaa...
...mutta tosi hyvää!


Now I found right candy store for me! I found wonderful dried fruits, berries and nuts covered with dark chocolate from Punnitse& säästä -store. And there were also many flavoured nougat bars (they taste like halva). Until today I have only fancied ( and been sad I can't eat them) those super market's chocolate fruits, because they are always covered with milk chocolate.

Because I have only few days left of my holiday, I wanted to make good meals. Soon I am not going to have time for that, or energy. First chanterelles and that eggplant I grew ended up to be lasagne. For dessert I made tiramisu (I haven't make that for a long time) - and because I couln't find any proper dishes for it I made it to bread pan - or two, that other one I put to freezer. And now I can eat whole weekend, yummy!

Kotiin palattuani huomasin, että minulla ei ole yhtään pyykkisaippuaa jäljellä. Osa meni mattojen pesuun ja osan annoin äidilleni. Onneksi minulla on yksi laatikko pesupähkinöitä, ehkä pärjään sillä siiheksi, että uudet saippuat ovat käyttökelpoisia - tosin ne pitää tehdä ensin...

When I came home from holiday I noticed that I don't have any laundry soaps left. Some of them went for carpet wash and some of them I gave for my mum. Luckily I have one box of soap nuts, maybe I can managed with that until  new soaps are useable - I need to make them first, though...

Punnitse& Säästä-kaupasta löysin myös arrowjuurijauhetta, jota käytetään monissa DIY-kosmetiikkaresepteissä. Pakkohan sitä oli siis ostaa myös, vaikka kilohinta huima onkin.



I found arrowroot powder from Punnitse&Säästä, so I definetly needed to buy that too because it is in many DIY-cosmetic recipes. It is very expensive, if you think the price for one kilogramm, compared to corn starch for example.

Vielä yksi asia on pakko jakaa kanssanne. En yleensä esittele täällä mitään vaate- ym. ostoksiani, mutta nämä haluan näyttää. Olen etsinyt itselleni  alennusmyynneistä uusia lenkkareita, koska viimekesäiset olivat virheostos. Tähän aikaan kesästä ei ollut paljon tarjontaa jäljellä, mutta sitten löysin yhden parin sopivia bare foot -kenkiä, joita yksi työkaverini on kovasti suositellut. En ole himo- enkä kilpaurheilija, enkä harrasta juoksemista, mutta koirien kanssa tulee liikuttua paljon myös epätasaisemmilla alustoilla. Ja koska kärsin pahoista selkävaivoista, pitää jalkineiden olla oikeasti hyvät - mutta en silti halua maksaa niistä ovh-hintoja. Kävin äsken testaamassa ne tunnin metsälenkillä, ja ovat erittäin hyvät! Katsotaan, mitä kroppa tykkää niistä huomenna...

Ugh, mitkä värit - what awful colours!


There is one more thing I need to share with you. I don't usually show any my cloths etc., but these I wanna show you. I've been looking for new training shoes from sales, because those I bought last summer were big mistake. There were not very many left for this time of the summer, but then I found one pair suitable bare foot shoes. One of my co-workers has been recommended them for me. I am not any craving for an athlete or I do not compete or run, but I walk pretty much with my dogs, also on very irregular bases. Because I have some serious back problems I need to have really good shoes - but I still not want to pay those expensive prices asked. I went for one hour walk in the forest and new shoes were great! Let's see what my body thinks tomorrow...

8 kommenttia:

  1. Höpö, höpö! Noissa lenkkareissa on just ihanat värit ;D

    Saako kysyä mitä se arrowjuurijauhe maksoi? Oman ostin Ruohonjuuresta ja olihan se pieni purkki, mutta ei se yli 2€ maksanut. Mutta totta että kilohinta on sitten aika huima.

    Tosi kiva että löysit herkkuja itsellesi. Minulle taas sopii maito jos siinä on vähän laktoosia, mutta kotimaiset viljat on pannassa. Arvaa vaan tekeekö mieli ruisleipää ym. kun niitä en voi enää syödä ilman että olen koko seuraavan päivän kipeä.

    VastaaPoista
  2. Neonvärit eivät ole ihan miun lemppareita...mutta kotona huomasin kenkien mätsäävän koirien valjaisiin, joten ehkä ne menee...ja ainakin näyn kauas, jos eksyn metsään. ;D

    Olisikohan arrowjauhe ollut 1,75 euroa/50g. Lähinnä tuohon maissijauhoon verrattuna kallis kilohinta.

    Oletko keliaakikko? Voin hyvin kuvitella, minkälaista kikkailua kaikki syöminen ja kaupassa asiointi on, jos ei voi viljoja syödä ollenkaan. Saatika sitten, kun ei voi mitään mielitekoja noudattaa. Millä korvaat ns. normiviljatuotteet, leivän, puurot, myslin ja pastan? Itse olen toivonut sormet ja varpaat ristissä, etten herkisty soijalle, se kun kuulema maitoallergisilla on yleinen no-listalla oleva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole keliakiaa, mutta varsinkin ruis ja vehnä aiheuttavat tosi voimakkata vatsaoireita. Puhdasta kauraa voin joskus syödä jos vatsa on hyvässä kunnossa. Mysliä en syö yhtään. Leivän olen vaihtanut riisikakkuihin, puuron teen tattarista, riisista, chia-siemenistä ja aika ajoin kaurasta. Pastaa en syö yhtään. Lasagnelevyt olen vaihtanut juuri munakoisoviipaleisiin. Syön sitten riisiä ja perunaa tai esim. uunijuureksia. Jos mies haluais sapgettia tms. niin voihan sen korvata vaikka kesäkurpitsaspagetilla.
      Siskoni joka on superallerginen kaikelle herkistyi soijalle, eli ainoat mausteet jotka sopivat tällä hetkellä on suola, valkosipuli ja valkopippuri pienissä määrissä.

      Poista
  3. On tuossa taiteilemista! Huoh...Kauppareissuihin saat varmasti varata aikaa vähintään yhtä paljon kuin meitsi. Saatko ravintoloista mitään sinulle sopivaa ruokaa? Entä siskosi? Onneksi kaupoissa alkaa olla jo aika kivat valikoimat eri rajoitteisille tarkoitettuja tuotteita.

    VastaaPoista
  4. Saa ravintoloista ostettua vaikka mitä. Risottoa tai pihviä+perunaa tai salaatteja. Ei minulla itse asiassa kaupassa kestä kovinkaan pitkään. Leipähyllystä otan miehelle tavallista leipää, itselleni niitä riisikakkuja. Muuten syödään ihan tavallista kotiruokaa, mutta pastan vaan joutuu jättämään pois. Teen suurimman osan ruoasta itse ja onhan se terveellisempää kun että ostaa aina valmisruokia.
    Siskollani on huomattavasti hankalampaa kun joutuu joka ikisen paketin lukea läpi ja tutkailla E-koodeja.

    VastaaPoista
  5. Mie taidan sijoittua johonkin siun ja siskosi välimaastoon. Kaupassa on pakko lukea kaikki tuoteselosteet - paitsi vihanneksissa ym - mutta ei onneksi tarvitse mitään koodeja tavata. Ravintoloissa, kahviloissa ja matkustaessa on vaikeampaa, kun lähes kaikkeen laitetaan joko voita tai kermaa tai molempia. Yllättävän moniin tuotteisiin on tungettu myös pelkkää laktoosia tai maitoprotetiinia, vaikka muuten maitoa ei olisikaan laitettu. Inhottaa myös aina olla tivaamassa, mistä kaikki on tehty (tulee nirso fiilis), mutta minkäs teet...

    VastaaPoista
  6. Hienolta näyttää sun kokkailut ja muut puuhastelut - on sulla eräskin hetki kulunut suunnitelmissa ja niiden toteuttamisessa!

    Ajattelin vain mainita kun muistan, että olen nyt korkannut vihdoin sen suklaisen huulivoiteen. Todella hyvin pysyi huulilla ja aivan ihanan makuinen+tuoksuinen tuote. Yleensä tosin sinnittelen kesän ilman huulirasvaa, joten olisi syksyn tullen jo valmiiksi ihan addikti. Olen muuten saanut kehuja tekemästäsi kahvisaippuasta. Meillä kun ei näin vauvaperheessä juuri kulu palasaippuaa niin annoin saippuoita eteenpäin, ja kuulemma tuo kahvisaippua on erityisesti mieleinen. Hassua, koska ko. käyttäjä ei edes ole minkään sortin kahvi-intoilija:)

    t: Veljen vaimoke

    VastaaPoista
  7. Lomalla on ollut aikaa...:D juu, ne huulirasvat on sellaisia, ettei tarvitse jatkuvasti olla lisäämässä - eli toimivat hyvin addiktion katkaisussa. Kokeile jotain niistä saippuoista (laventeli on miun lemppari) suihkusaippuana, ne käy melkein mihin tahansa, ei pelkästään käsisaippuaksi. Miulla ainakin atooppinen kutina on mennyttä, kun vaihdoin ei-teollisiin pesuaineisiin. Sen kahvisaippuan pitäisi olla hieman kuorivakin niiden purujen ansiosta.

    VastaaPoista